Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

McLaren 720S! Или по-скоро 780S!?

 • print
 • text
McLaren 720S! Или по-скоро 780S!?
Снимка: Интернет

Производители като Порше са известни с това, че обявяват по-ниска мощност от колкото автомобилът всъщност развива. Сега в играта влиза и McLaren с техния 720S! 

 

Както гласи името, новото лице от McLaren крие в сърцето си 720 метрични конски сили. Звучи интригуващо, но нещата бързо стават доста по-впечатляващи!

 

След като са се докопали до чисто нов 720S, пичовете от Boost Addict веднага го завързват към диното за да разберат каква мощност развива. След три теста става ясно, че суперколата постига почти 700к.с. на колелата.


 

За да бъде тази цифрва възможна, и след като се изчислят 10-15% паразитни загуби, инженерите от Boost Addict вярват, че моторът всъщност произвежда между 780-790к.с.!

 

Това е чудовищна цифра, особено когато става въпрос за конкурент на Ferrari 488 и Lambo Huracan, които нямат шанс в този живот срещу 720S.

 

Графата показва три опита, като първият потвърждава 696к.с, а двата последвали, 698 и 694к.с на колелата.  Въртящият момент е стабилен през трите опита около 750Nm.


 

Интересно сравнение е и следното видео, където 720S си играе с друг легендарен, и до скоро най-мощния McLaren - 675LT. Около 2:45 може да забележите как 720S се отдалечава стабилно, без даже да се замисли.  

Носи се слух, че по време на частна визита в McLaren, на автомобилния журналист Steve Sutcliffe е казано, че 720S е сравнително по-бърз от хибридното чудовище P1 на някои писти.

 

Страхотната офанзивата на McLaren през последните пет години е вдъхновяваща, като потвърждава теорията, че от няколко години живеем поредната златна ера на автомобилостроенето. Производителите са мотивирани да запълват ниши, просто защото търсенето е високо и разнообразно. 


 

Коли като Bugatti Chiron, Mustang GT350R, Porsche 911R, Ford GT, 720S и светата троица, LaFerrari/918/P1, ни успокояват, че бъдещето на автомобила е в добри ръце. 

 

Очакваме да видим бъдещето на достъпния автомобил научил се от технологиите, които виждаме в момента при суперколите!

Галерия - McLaren 720S! Или по-скоро 780S!?
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image