Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

Yenko SC е Camaro с 1000 Коня за 200,000лв!

 • print
 • text
Yenko SC е Camaro с 1000 Коня за 200,000лв!
Снимка: Интернет

Въпреки, че ретро красавицата, която виждате на снимките е лимитирана само до 25 бройки, те ще бъдат достъпни за поръчка през всеки един стандартен дилър на Chevrolet. 

Когато става въпрос за такава мощ през задните колела, трябва да се внимава за две неща - животът ви и сметката за гуми. 

 

За да се постигнат тези луди цифри, инженерите от SVE (Specialty Vehicle Engineering) към Chevrolet, са уголемили стандартния 6.2 литров V8 до 6.8 литра.


Вътрешносите също са променени за допълнителна издръжливост. Разбира се, почти като запазена марка за всеки един Американски производител, към големият мотор е добавен и компресор. 

 

Крайният резултат е вече както знаете, 1000к.с и чудовищните 1186Нм въртящ момент. Това е кола способна да наруши гравитационното привличане на планета.

Готина добавка са 20 цоловите ретро джанти, които допълват картинката прекрасно. В предната част се намира и нов карбонов капак, който цели малко да неутрализира теглото на компресора. 

 

Всяка една от 25-те коли ще струва малко над 200,000лв, което си е направо сделка. За плашливите се предлага и версия с мизерните 875к.с. От нея също ще се произведат 25 бройки.

Тя разбира се ще бъде по-евтина, но с нея няма да получите и готините джанти. Ще видим ли нещо такова в БГ? Най-вероятно не, понеже от където мине, ще оставаме без асфалт.

Галерия - Yenko SC е Camaro с 1000 Коня за 200,000лв!
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image