Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

Бугати Спира 16 Цилиндровия Мотор След Chiron!

 • print
 • text
Бугати Спира 16 Цилиндровия Мотор След Chiron!
Снимка: Интернет

Спокойно, Chiron все още е в началото на жизнения си цикъл. Като модел той е толкова недоразвит, че даже нямаме официален рекорд за максимална скорост.

 

Очакват ни още безброй специални модели, кабриолети и варианти с по-висока мощност преди Chiron да бъде заместен с наследник. С други думи след около десет години.

 

От сега обаче става ясно, че като дойде това време, W16 вече няма да има и всички знаем защо. Законите се затягат а даунсайзинга вече е задължителен вместо интересна опция.

 

От където и да го погледнем, бъдещето на автомобилите е електрическо или силно хибридно. Това си признава и босът на Bugatti, Стефан Винкелман.

 

Пред CarAdvice той сподели:

"Няма да има повече 16 цилиндъра. Този мотор ще бъде последен по рода си. Хората са изключително ентусиазирани за него и няма отричане, че е страхотен агрегат. Всички искаме да го запазим безкрайно, и ние ще се опитаме да удължим живота му максимално. Но ако винаги искаш да си на върха на технологичната вълна, трябва да се избере правилният момент за промяна.'''

 

Той все пак споделя, че докато дойде този момент, двигателят ще продължава да се развива, като няма да се учудим ако го видим комбиниран и с електромотор в даден момент. Предполагаме, че преди да си кажем последно сбогом ще видим цифра от над 2000к.с. 

 

Каквото и да се случи обаче, винаги ще има колекционери, които ще ни позволят да се радваме на страхотните машини след още много години! Иначе те да му мислят за сметката за бензин.

Галерия - Бугати Спира 16 Цилиндровия Мотор След Chiron!
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image