IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Към съдържанието

6-ти Национален Рено фест 2015 в памет на Тодор Славов 03.10 писта ,, Дракон,,


 • Не можете да пишете в тази тема
1 отговор на тази тема

#1 Black Devil 666

Offline

  млад шофьор

 • Потребител
 • 53 Мнения:
 • Репутация: 3

Публикувано 29 August 2015 - 08:53 AM

Имам удоволствието от името на Рено клуб България да ви поканя на Рено фест 2015 ,който ще се състои на 03.10.2015г. на обновената писта дракон с. Калояново Пловдивско . Програмата и записванията за отделните дисциплини ще бъдат оповестени по късно.Очакват Ви състезания в дисциплините Тайм-атак , Драг , Майсторско управление , Оптичен тунинг , Аудио замерване,Ретро автомобили. Естествено ще направим всичко възможно публиката да се забавлява на максимум,както от събитията на пистата така и извън нея.
Темата в рено форум - http://www.renault-b...topic=173992.60
Събитието в фейсбук - https://www.facebook...ss='bbc_img' />
http://www.renault-bg.com - клубен форум

#2 Black Devil 666

Offline

  млад шофьор

 • Потребител
 • 53 Мнения:
 • Репутация: 3

Публикувано 29 August 2015 - 08:57 AM
Започваме с една уговорка - програмата, която публикуваме, е възможно да претърпи малки промени, за да могат да бъдат удовлетворени максимален брой участници.
С подкрепата на SAFETY DRIVING ACADEMY в часовете между 9.30 и 14.30 ще се проведат 4 (четири) лекции на тема безопасно шофиране. За състезателите присъствието на лекция е задължително за състезаващите се а за всички останали – силно препоръчително. Програмата е така подготвена, че всеки да намери време да изслуша лекцията.
8.00 – Отваряне на пистата
9.00 – Начало на технически преглед за състезаващите се
10.00 – Начало на гласуване за кола на публиката и тунинг
10.10 – Начало на майсторско шофиране
10.45 - Квалификации тайм-атак клас А
11.00 – Квалификации тайм-атак клас Б
11.35 – Квалификации тайм-атак клас В
12.00 – Квалификации тайм-атак клас М
12.20 – Финал тайм-атак клас А
12.40 – Финал тайм-атак клас Б
13.10 – Финал тайм-атак клас В
13.45 – Финал тайм-атак клас М
14.10 – Почивка
14.40 – Край на гласуване на кола на публиката и тунинг
14.40 – Pair-up драг елиминации
15.30 – Финали драг

1.Тайм-атак :
Тъй като в последствие се разбира точния брой участници и с цел да направим по-интересно представянето в отделните класове без да има ощетени, има ново разпределение на класовете:
Клас А - Автомобили с мощност до 100 к.с. включително
Клас Б - Автомобили с мощност до150 к.с.
Клас В - Автомобили с мощност над 150 к.с.
Клас М - Модифицирани
Важно допълнение:
Автомобили до 1200 сс с поставена турбина се записват в Клас Б, автомобили над 1200 сс с поставена турбина се записват в Клас В, автомобили с видими подобрения по двигателя - дросели, валове и т.н. - но купе, отговарящо за пътната мрежа на републиката, се записват в клас В.
По този начин в Клас М ще останат най-по-по-най състезателите tongue emoticon
Както повечето от Вас са наблюдавали през изминалите години в дисциплината тайм-атак, мощността на автомобила не е най-определящия фактор и по тази причина мислим, че тази промяна няма да повлияе на резултатите, но ще има по-голям брой участници и съответно по-голямо съревнование между тях.
На финал се класират най-бързите автомобили от всеки клас...естествено.
Финалите ще се проведат в сесии като победител е този с най-добро време от финалната серия. (времената от квалификациите не се вземат в предвид)
2. Майсторско шофиране:
Тази дисциплина ще се кара с автомобил Рено Клио 4 предоставено от Рено-Нисан
Трасето и схемата ще се видят на място,единственото изискване е да не се използва ръчната спирачка - ако това условие бъде нарушено участника ще бъде дисквалифициран.
Участниците, записали се за майсторско шофиране, няма да имат възможност да се запознаят с автомобила, нито да направят тест-рън. Ще има само една показна обиколка на трасето. По този начин всички ще могат да покажат най-доброто от себе си при равни условия.
3. Драг:
Всички записали се участници могат да се състезават с друг автомобил по техен избор и уговорка, без значение от класа, в който участват.
Финали драг: Отсяването на победители и загубили ще става на директна елиминация. Двойките ще бъдат определени на случаен принцип.
До достигане на 4 автомобила за определяне на призовите места гонките ще са на директна елиминация.Последните 4 автомобила ще се състезават до достигане на 2 победи от 3 старта.
Класовете се запазват както следва:
Клас А - Автомобили с мощност до 100 к.с. включително
Клас Б - Автомобили с мощност до150 к.с.
Клас В - Автомобили с мощност над 150 к.с.
Клас М - Модифицирани
4. Аудио замерване:
Оценява се инсталацията и самата система като цяло (дизайн, майсторство и т.н.) по правилника, който Ви изпращам като прикачен файл, оценяването се извършва от съдия, след което се измерват децибелите на всеки автомобил със специален уред прикрепен към предното стъкло на автомобила.
Измерва се на отворени и затворени врати на загасен двигател. Сумират се двата резултата плюс точките от инсталацията и от общия сбор се изважда размера на говорителя, с който е самия участник - 10", 12", 15" или 18
Допълнение : След разговор с Емил от http://caraudio-bg.com/ които ще измерват на срещата се разбрахме:
1: Музиката ще се пуска от диск в Аудио формат и от флашка
2: Може да се замерва както на загасен двигател,така и на запален,като на запален двигател ще се отнемат 3точки от общата оценка-според човека който е специалист така се изкарват около 3 децибела повече което съответства на 3 точки. Да не забравяме че голяма част от нас не се занимават професионално с това а по този начин няма да се ощети никой.
5. Тунинг:
Тук могат да вземат участие всички желаещи които смятат, че имат нещо с което да впечатлят останалите или просто за да си покажат колата. За тази дисциплина няма предварително записване и заявки,участниците ще бъдат отделени от останалите автомобили в обособено място на пистата. Гласуването ще става чрез листчета на които ще се записва номера на автомобила и пускането им в кутия, която ще бъде разположена в близост до колите.Раздаването на листчетата ще става само и единствено при закупуване на билет на входа на пистата .
Важно допълнение: Всчики желаещи да участват в тунинг надпреварата трябва да се подготвят със списък с подобренията, направени по колата. Ето примери:
Благодарим на всички, които помогнаха, помагат и ще се включат в организацията самият ден (визирам точно теб, който четеш в момента smile emoticon )!!! Без подкрепата на Рено-Нисан и други рекламодатели, доброжелатели, координатори...и най-вече - фенове, фестът в този вид нямаше да бъде възможен!
Желаем на всички участници безаварийно каране, а на зрителите да се забавляват от сърце.
Таксите са същите като миналата година:
Символична такса от 2 лв за вход и 10 лв за участие в надпреварите. Събраните средства ще бъдат използвани за благотворителност.
И нека не забравяме защо се събираме именно на пистата - Да спрем войната по пътищата,в нея няма победители!!! Заявка за участие за Рено Фест 2015

Можете изпращате заявката си с попълнени по-долу данни на club@renault-bg.com докато бъде пусната и официалната форма за записване.
Заявката трябва да съдържа:
1. Име на участника
2. Модел на автомобила,година на производство, двигател, кубатура и мощност.
3. В кой клас ще участвате
4. В кои дисциплини ще участвате (тайм-атак,майсторско управление, драг, тунинг, аудио)
5. Споделете нещо повече за автомобила (доработки по двигател, окачване, спирачки, интериор, екстериор или каквото се сещате и знаете).
6. Изпратете снимка на автомобила.

Заявката - по мейл или чрез формата - трябва да бъде попълнена и пусната до 30.09.2015 г, подадените след това заявки ще бъдат невалидни!!!


ПУБЛИКАЦИИ

http://www.renault-bg.com - клубен форумNEG

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066
Vivacom: 0878690066
Globul: 0899669699

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.