Docky написа
Bravo написа
скъсах мускулни влакна на разтегача на десния крак и вече се въздържам, че да не окуцея.
На кой от всички "разтегачи" си скъсал влакна ? Да окуцееш така лесно не може,особено след такава травма и след правилна рехабилитация.Виждал съм 7 пъти скъсване на едно и също сухожилие и пак човека няма проблеми в ежедневието си.Дори след скъсване на самият мускул пак за 1 година може да бъдеш във върхова форма.Но ти си знаеш.
Иначе бокс,кик бокс,киокушин,бразилско джу джицу,общо взето тези стилове са ми най на сърце и съм преминал през тях.
Не съм на 100% сигурен за мястото, но мисля че е на номер 1 (точно този тънкия мускул) Нямам болки, но като започна да ритам се появява болка в последствие. Това е контуция от преди 5.5 години. След като я получих, крака ми се беше поддул, яко. Не можех и не трябваше да се движа, мазах с кремове, ходих на рехабилитация с магнитен резонанс и лазер. Премина, но травмата си е травма, а я получих супер нелепо. На загрявката преди един мач в зала Христо Ботев в Студентски град, тичам загрявам и другите почнали да ритат, а беше яко зима и студ навън. Почвам и аз с топка и още втората топка ми идва на воле. Треснах я и ...... ми се изтреска крака Едвам се прибрах до вкъщи.
Имам контузия и тук под коляното на номер 2, която си причиних сам при едно разтягане преди тичане (седнах си върху краката и нещо се разтегна). Боли ме като се претоваря при вдигане на крак (качване на стълби) Това е от преди 5 години.
И накрая пак на десния крак (всъщност това е първата травма, която получих още като ученик) е скъсване на обвивката на единия от бицепсите близо до мястото където се захваща. Това не е имало никога болка, но си е там. Контузия от преди 13-14 години, която получих при започване да тренирам във фитнеса клекове с щанга. Не съм и усетил кога съм я получил, но много комично си я напипах докато четях вестник в тоалетната В началото се удивих какви мускули съм направил само след две седмици клекове, но.... после осъзнах, че има нещо нередно
Старост нерадост, кво да правиш - обаждат се вече старите травми. Спомням си като ходих на доктор да ми бие някаква имунизация... GP-то ми вика... Гошко вече не си млад... трябва да намалиш оборотите на тренировки. А бях само на 25 Сега на 30 .... е много по-различно
" Най-добрите шофьори возят мацките на.... предния капак "