IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Съвет за Рено 19 Шамад

• Не можете да пишете в тази тема
14 отговора на тази тема

#1 вИкенс

Без стаж

• Потребител
  • 1 Мнения:

Публикувано 07 October 2010 - 04:57 PM

Здравейте! Начинаещ шофьор съм и както всички други, имам нужда от кола. Колата трябва да ме кара от точка А до точка Б.
Тази година съм абитуриент и съм си заделил 2400-2500 лева за кола. И така, един познат си продава колата (Рено 19 шамад). Реното е 91 г., 1.8 90 к.с. + АГУ. Колата има нужда от нов акумулатор, има проблем със задната скорост(трудно влиза), предна лява пружина е паднала и търка гумата по края. Колата е на негово име и има само ГО. Иска ми 300 лева, за тази кола. Един вид да спестя от бюджета ми.
Та въпроса ми е дали ще ми излезе по-тънко да си оправя проблемите по нея и да си я карам?

Благодаря ви!
  • SEYKO5 харесва това
Когато се изкачваш по стълбата, поздравявай, защото когато слизаш срещаш същите хора!

#2 RokFort

Renault driver

• Потребител
  • 1,376 Мнения:

Публикувано 07 October 2010 - 05:42 PM

Аз мисля ,че ще е по добре да си вземеш здрава за около 1000-1200лв ,че и по нова година и да ти е мирна главата.
Евтиното излиза скъпо.. :roll:

#3 mclsdreal

професионален шофьор

• Потребител
  • 1,867 Мнения:

Публикувано 07 October 2010 - 06:48 PM

Ще имаш по-големи проблеми и нерви докато я стегнеш тая кола. Има хубави рена за по 1200-1500 лева може да не са 1.8 с газово, но поне ще трябва да правиш по-малко ремонти и то бързи, докато с тая кола ще се видиш в чудо :roll:
Какво прави Лотар Матеус когато България се класира на евро 2012?...Гаси Плейстейшъна и си ляга...

#4 Chefo77

Пепсияндурник

• Потребител
  • 2,120 Мнения:

Публикувано 07 October 2010 - 07:38 PM

RokFort написа

Аз мисля ,че ще е по добре да си вземеш здрава за около 1000-1200лв ,че и по нова година и да ти е мирна главата.
Евтиното излиза скъпо.. :roll:

Точно!
Все пак тази кола я вземаш за да я караш, не да видиш по сервизите и да гледаш как тези 2100-2200 лева се стопяват стопяват ... а колата смуче ли смуче ...
Ровърче с турбинка ... и Фиатче с турбинка

#5 GOLF_3_GTI

спазва правилата

• Потребител
  • 217 Мнения:

Публикувано 08 October 2010 - 08:43 AM

Като работех в автокъща, шефа ми каза едно нещо което трябва да е закон за всеки който си купува кола.
Една кола като е счупена, колкото и да я поправяш тя си остава счупена. За това вземи си възможно най-запазената кола. А докато се счупи то ще е станало време да си купуваш друга.
За това един съвет от мен. Гледай колата да е колкото се може по нова година, и да има климатик. Огледай се и ще намериш нещо по-добро. Гледай да е регистрирана колата и ако си фен на пропан-бутана, гледай да има газова сложена. Но това със сложената газ е нож с две остриета, защото не знаеш как е слагана, колко гори и дали точно заради това не я продава. Гледай да е с газов инжекцион колата.
Ако си фен пък на дизела и там е голяма работа. Там турбината може да ти изиграе много кофти шега. Или ако няма турбина то пък няма да ти харесва динамиката на колата.

Това като цяло от мен.
Публикувано изображение

#6 street_vagabond

професионален шофьор

• Потребител
  • 622 Мнения:

Публикувано 09 October 2010 - 05:58 PM

вИкенс написа

Реното е 91 г., 1.8 90 к.с. + АГУ. Колата има нужда от нов акумулатор, има проблем със задната скорост(трудно влиза), предна лява пружина е паднала и търка гумата по края. Колата е на негово име и има само ГО. Иска ми 300 лева, за тази кола. Един вид да спестя от бюджета ми.

Ако искаш R 19, мога да ти предложа за 800 лв такова, но хечбек с 5 врати, 1991 г, черно ,с АГУ и мотор 1.4 моноинжексион. Разход 7 л газ смесено каране. Има всичко платено и е запазено. При интерес и снимки ...

#7 Ma3iX

млад шофьор

• Потребител
  • 79 Мнения:

Публикувано 11 October 2010 - 12:24 PM

Смятай щом момчето и иска само 300 колко работа има по нея!!!
Ремонтите, които си споменал струват не повече от 500-600 лева. Според мен има и куп други малки проблеми. Сам каза, че си начинаещ шофиор, вземи си нещо, което е в движение, а не от сега да се впуснеш в диви ремонти на стари коли :kiss3:

#8 ivailo rachev

млад шофьор

• Потребител
  • 67 Мнения:

Публикувано 11 October 2010 - 02:16 PM

и аз съм на мнението на колегите,за тези спестени парички които имаш можеш да си вземеш доста по-сносна кола и по-нова година.не се хвърляй на първата оферта няма значение че е от приятел ако е и първа кола знам еуфорията е голяма и ставаш като кон с капаци,но недей така огледай се добре за да не си създаваш главоболия.Поздрави!!!

#9 street_vagabond

професионален шофьор

• Потребител
  • 622 Мнения:

Публикувано 11 October 2010 - 03:42 PM

Щом ти е приятел, да ти я подари. За 300 лв ще си развалите приятелството. Смятай за 300 лв ... кола морга и един приятел по-малко след време.

#10 mecan

професионален шофьор

• Потребител
  • 1,510 Мнения:

Публикувано 11 October 2010 - 07:44 PM

Аз си мисля, че 300 лв на твоя приятел ще му даде и НАДИН.Изобщо не се занимавай с тая дърта морга оня пич със сигурност ти е спестил поне 100 неща за правене.Мястото на тази "кола" е при вторичните суровини.Замисли се все пак тя ти е набор :kiss3: ,а може и да е малко по възрастна от теб.Един съвет паричките ти стигат за един приличен и запазен автомобил,че даже и за почерпка може да остане .Послушай колегите и не прави глупости. :D
<p>Самите собственици на лансър ЕВО-8 се оплакват, че мадамите като се качат и питат дали това не е дачия</p>

#11 k1ka7a

примерен шофьор

• Потребител
  • 348 Мнения:

Публикувано 18 October 2010 - 07:43 PM

Имали сме две Рена 19-едното с най-мощния 1.8 16в,което беше мое и едно с може би най-слабия двигател 1.9д на баща ми.От двете коли останахме доволни,НО дизеловото го купихме далечната '98 и беше на 6 години.Навъртяхме му 400000 километра с добра подръжка и колата беше супер.Бащата вършеше работа с нея,след това я взимах аз и като всеки тийн въртене на гуми,ръчни и т.н.Като го продавахме все още си палеше зимата и си возеше добре.Другото го купих по-късно,но в перфектно състояние,порадвах му се 137к.с. кожен салон,спортно окачване-голяма мания беше за времето си. :D Това обаче щеше да е обективно мнение ако бяхме 2002-2003.На този етап ако искаш Рено 19 се надявай на голям късмет да намериш нещо читаво.От друга страна хубавото е,че частите не са им скъпи.
  • SEYKO5 харесва това
Публикувано изображение

#12 CeCko2

професионален шофьор

• Потребител
  • 533 Мнения:

Публикувано 23 March 2011 - 09:51 AM

Когато гледаш такова Рено, Гледай да не е много изгнило или клекнало отзад,особено ако е втора фаза си гният стабилно, иначе няма много проблеми тази кола. Често вият лагерите на главините, шума е като на тролей когато е в движение, ремонта не е много скъп. Двигателя е безпроблемен, този за който говориш е 1.7 не 1.8 след фейлифта става 1.8 ,но почти няма разлика. Добра кола е стига да са се грижили за нея!
<p>Пръдлив катър нива не оре!!!<br /> </p>

#13 nakata_206_2.0

опитен шофьор

• Потребител
  • 119 Мнения:

Публикувано 16 August 2011 - 02:06 PM

up! :D

#14 SEYKO5

нов шофьор

• Потребител
  • 10 Мнения:

Публикувано 07 May 2013 - 08:48 PM

Аз взех моя шамад за 800лв миналата година, след като предишната издаде багажа за форд ескорт става въпрос.
От както взех 19-ката изкарах зимата без проблеми даже беше ме кеф да я карам тогава щото парното беше направо върха за най-много 5 минути вътре ставаше сауна. Та от тогава няма никакви забележки беше добре запазена като цяло. Досега минах 7000км без проблеми. Смених зимните гуми и имаше един изспуснал амортисиор и това беше. За 1.4ми си върви доста добре, на 100км средно ми харчи 5,5литра. За всеки случай виж дали запазена ако не е може да имаш проблеми. :) бб

#15 barty

професионален шофьор

• Потребител
  • 850 Мнения:

Публикувано 08 May 2013 - 05:07 AM

Колега, темата е отпреди 3 години. Колегата сигурно е забравил за това Рено вече
Кара с компресори

Tuning.bg

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.