Искам да поздравя всички участници в темата за искрените коментари! В интерес на истината, очаквах доста по-бурни дискусии, а темата взе че стана според най-добрите ми очаквания! Благодаря!
Това което искам да кажа, че за да се върви напред, трябва да има среда и в тази среда да има добра атмосфера! Като започне някой да ме смехува със "пазя си занаята и затова се крия"... Винаги ми идва да го питам, къф си ти бе?!?, и какво е това дето го пазиш?!? Разбирам тука всички да са в десетките и да има един дето дава 8-ци с Е34-ка примерно, да се пази... а то...
А то се крие и вади шпаги тоя, дето е направил най-баналното, мащабиран тунинг като за 250 коня на 1.6-чка и ся чака първо състезание да види каква точно 12-ка ще даде
Обикновенно по това време на годината шпагите вече са извадени, има един-двама нови дето са наринали два кашона чарколяк под капака на някой безидеен скрапер и плашат с него
Като отворя наще форуми и винаги се вижда едно и също, части подредени под капака на автомобил и 30 страници евала

При произволно търсене на англоезични дискусии с гугъл, човек без проблем попада на много теми в които примерно двама собственици на 7-8 секундни коли си обменят опит като промениш с един градус 4-link-а какво става, дали на първа да е върнат аванса или сликовете да са 0.1 бар по-меки и т.н. и това протича в някакъв спокоен тон и темата пак е 30 страници и даже има и 15% мнения от типа на "евала!"...
Единствената причина тук да нямаме такива дискусии, е че нямаме знания и опит!
А причината да пусна темата, е че искам да ви кажа спешно да започнете да си набавяте и от двете!
Колкото до конкретния избор на платформи, по-нагоре го обясниха, аз се ще присъединя. Естествено е този, който иска да се специализира в ремонт, поддръжка и тунинг на дадена марка, да избере такава платформа! Даже това само по себеси не е пречка пред времената дето още само ги сънуваме.
Истината е че два двигателя по 1000 коня са напълно еднакви, просто се нуждаят от различни скоростни кутии... да не коментирам повече... Всъщност... що не? Един 2 или 3 степенен автоматик за умерен драгстер (т.е. 1000 коня) е между 2 и 4.000$ Някой купи ли си? Не? Ако всеки участник в клас Ц си сметне разходите за трансмисий, ще видите, че ако всичките си бяхте обърнали колите на задно и бяхте използвали драг кутии, които не можете да счупите с малолитражките си, щеше да ви е сигурно 10 пъти по-евтино, да не говорим за резултатите...
И второто фатално недогледано нещо у нас е окачването! 4-link се прави с флекс и електрожен! - Нула броя регистрирани опита за направа на такова! - Защо?
Сигурно щото трябваше първото му споменаване да е в края на 2011 година... от мен

И ето ви европейска или японска малолитражна платформа с издут двигател, която дава резултати и едновременно върши абсолютно същата работа за реклама!
Иначе урока е ясен, предъвкахме го и трябва да сме го научили: С конвенционална платформа и конвенционален тунинг с уголемен мащаб, резултатите са не по-ниско от 10-тки!!! Нещо за което има доказателства и сред серийните коли: Вейрон, Корвет и Вайпър дават 10-тки само на сликове с не отваряни мотори! Извод: всеки тунинг по-скъп от Корвет ZR + Сликове е безсмислен тунинг!
Натам разсъжденията продължават в подробности, които не са толкова важни!
Ако има подразнени, да си го преместят в другия крачол, както ще направя аз!