Искам да се обърна към Господата организатори от Сливен Драг Тийм. Вярвам, че е адски трудно да се организира такова мероприятие и за това евала за положените усилия по огранизирането на паркирането на колите на гостите. Такава организация в паркирането има за първа година и това е положително. И за съжаление само до там са положителните неща. Уточнявам, че нямам за намерение да се заяждам. А изказвам мнение си + мнението на хората около мен. Организацията на провеждането на самото състезание не беше на ниво този кръг. Гледам кръговете тука на писта Бършен от самото начало на провеждането им. Нямам пропуснат кръг. Винаги е имало косури в провеждането на състезанието, но като косурите в това състезание до сега не съм виждал. Извинявам се много но първият клас започна с 45 минути закъснение. Вторият път когато си погледнах часовника беше 13:15 и все още течеше 3-я клас. Даже хората покрай мен се бъзикаха(говорейки с някой по телефона), че евентуално на следващия ден ще се приберат. От няколко години забелязвам, че има много записани коли...дават квалификации, а след това като ги викат никой не идва. Вероятно това е заради технически проблем, а вероятно пилота просто е отишал някъде. Времето от 2 минути за изчакване никога не се е спазвало. Особено ако се отнася за по известните пилоти. В неделя имаше случай на двоен фалстарт в някой от професионалните класове и нищо не се каза за този случай. Просто коментатора замлъкна след събитието, а отдалеч хората под червената шатра стояха сялаш са гузни. По правило в профи класовете при фалстарт, пилота вегнага отпада, а в този прецедентен случай нищо не се каза. Отстрани покрай мен се чуваха отзиви, че коментатора един път не съобщи някоя терминална скорост, освен на синьото ЛУПО и на "Широкото". Да не говорим пък за времената на състезателите отново се съобщаваха времената само на тези които са по редовни през годините.
И така господа организатори, цялото ми уважение към организирането на състезанието, но забелязахте ли, че публиката беше многократно по-малко от минали години. Просто аз и хората покрай мен със сетни сили и обляни от пот под плажните чадъри изчаквахме изявата на Сирокото на Хийд Ауто за да можем да си тръгнем. Просто при такива метеорологични условия мисля, че нещата трябва да се случват по бързо. Голям фен съм и на националният рали шампионат и на пампионата по планинско изкачаване и там никога не съм видял някой да не се яви на старт и някой да го чака 15 минути.
И последно според отзивите на хората, на същите им писна от 8 до 11 без 15, когато почна първият клас да гледат едни и същи коли 3 часа как дават квалификации и после повечето от тях не се явиха явно поради технически проблеми. Винаги колите които дойдат от събота в неделя не ги виждаме понеже са убити от стартове. Замислете се за някакво правило за максимален брой квалификационни времена...отиваме в събота и сме ентусиазирани, че има еди какви си коли...и в събота отиваме и няма нищо от това което сме гледали в събота.
Според мен публиката ще става все по-малко с годините, а и да не говорим, че на клас нямаше повече от 6-7 коли.
Ако следиш редовно нашите мероприятия би трябвало да си запознат, че подреждане на автомобилите има откакто организираме състезание на Бършен. А това е от 2008г. Старт на състезанието се дава от съдията. Програмата е ориентировъчна. 2 минути се дават от съдията и започват когато той реши. Коментаторът, не е длъжен да казва цялата информация получена след старт(реакция,60ф. време, скорост= физически невъзможно). Публиката беше точно толкова колкото и на миналото състезание, само колите бяха с 17 повече 106(тука става ясно, че 5-6 коли няма как да са в клас при наличие на 7 класа)
Всички автомобили дали квалификации в събота, до една, стартираха в неделя. ако искаш да гледаш всичките 106 състезателни автомобила няма как да стане за по малко от 6-7 часа. Да в събота имаше и 130 автомобила дали свободни стартове. Те не са състезатели, ако искаш да ги видиш трябва да си на пистата. Ориентировъчният старт на състезанието е точно да не се налага да чакаш тренировките преди самото състезание. А ако ти се гледа само Широкото ела по късно.
Говорейки за планинксо миналата седмица на "Българка" първият манш продължи около 2ч.30 мин.(51 записани автомобила, реално стартирали 44)
А цялото състезание приключи часове след записаното в програмата, но на запознатите им е ясно, че при състезание точно време няма.
Този пост е редактиран от B.K.: 18 June 2015 - 07:07 PM