IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Проблем с лампата на маслото при престой повече от 30 минути


 • Не можете да пишете в тази тема
2 отговора на тази тема

#1 r00t3rsec

Offline

  Без стаж

 • Потребител
 • 1 Мнения:
 • Репутация: 0

Публикувано 03 March 2017 - 09:51 PM

Здравейте колеги колата ми е Vectra B 1.7 TD исузу проблема е ,че при престой повече време след като запаля лампата за маслото светише няколко секунди повече и после газнеше след смяна на масленна помпа проблема се задълбочи тогава спря да гасне изобщо защото беше счупена върнахме старата проблема се оправи за месец вече и днес се прояви пак сега след като я изфорсирам малко гасне веднага и повече не свети през цялото пътуване не зависимо на ниски или високи обороти до тук направих следните неща.

Смених масло и маслени филтри резултат - никакъв

Смених датчик за налягане на маслото резултат - никакъв

Прегледаха ми двигателя за проблем с лагери - Няма проблем 

Смених маслена помпа с нова проблема дойде тогава преди това проблема беше че при студено време гаснеше по бавно лампата след като сложиха новата помпа изобщо на изгасваше след което я сменихме с старата и нещата се оправиха за 1 месец ,но днес проблема се завърна.

Не е ударен картера цедката си е наред какво може да е според вас запушена маслена магистрала възможно ли е да бъде ?#2 Xitap

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 1,709 Мнения:
 • Репутация: 198

Публикувано 06 March 2017 - 12:35 PM

Колега, лампата за налягането, или за количеството? По обясненията ти съдя, че е за налягането, и по-точно липсата на такова. Ако при високи обороти гасне, вероятно проблема е сензора. Ако обаче си стои, говорим или за запушване на магистралите за турбото или цяла маслена магистрала. Възможно е и това да е. Може да опиташ с добавка за почистване на мотора преди смяна на масло. При един Крайслер с яки запушвания на маслените успяхме да го спасим. На Лики Моли беше добавката.#3 Nina.S

Offline

  нов шофьор

 • Потребител
 • 19 Мнения:
 • Репутация: 0

Публикувано 24 July 2017 - 02:56 PM

https://dobrevstyle.wordpress.com

Затъмняване на стъкла гр.Варна
изгодна цена ,избор на фолио
клас,качество гаранция
В сайта има тел. За контакти и
Галерия със снимкиTuning.bg

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.