IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Смяна на средно гърне с права тръба на Опел Астра G OPC

гърне тръба опел астра OPC

 • Не можете да пишете в тази тема
1 отговор на тази тема

#1 mafia1

Offline

  Без стаж

 • Потребител
 • 5 Мнения:
 • Репутация: 0

Публикувано 22 September 2017 - 01:15 PM

Здравейте. Имам Опел Астра G OPC (160hp) . Има крайно проходно гърне Ремус, резонатор и средно оригинално гърне. Искам да махна средното гърне и да сложа права тръба, като искам и да запазя горе долу същото обратно налягане което прави оригиналното гърне, като стесня правата тръба в един участък от нея. Примерно: тръбата и генерацията са на фи 50( нямам представа на колко е по принцип) , и в един участък от нея да се стесни на фи 40 (примерно 30см). Колата в момента е тиха, а искам малко повече да я чувам, като същевременно запазя почти същият разход на гориво и горе долу същото обратно нялягане.

 

Въпросът ми е, има ли къде да се измери какво обратно нялягане прави оригиналното средно гърне след като се отреже, за да може правата тръба да се стесни с толкова колкото трябва за да прави почти същото? Аз най-вече искам да я стесня защото си мисля че иначе ще харчи повече, но може и да греша.

 

Благодаря!#2 VIPlayer

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 703 Мнения:
 • Репутация: 18

Публикувано 22 September 2017 - 02:15 PM

Просто махни средното гърне, като го смениш с тръба като ФИ-то й да е същото каквито са и отсналите тръби по генерацията. Не нужно да я смачкваш на друго ФИ. Относно разхода не се притеснявай няма да се вдигне. Колата ще стане малко по-шумна каквато е целта ти.

Просто много си се филмирай с тези обратни налягания и т.н. :)
НЯМАМ ПОДПИС, ЩОТ СЪМ НЕГРАМОТЕНTuning.bg

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.