Здравейте, имам следния въпрос. първо, ще помоля хора, които имат пряко впечатление, да споделят мненията си. Знам, че алфата не е особено евтина за поддръжка кола, знам също, че не е работен кон и има леко слабо окачване. Обаче, както за повечето неща които правя, а именно да правя не винаги рационални неща за сметка на това да си направя готиното, съм се насочил към алфа 156 или 159, тъй като много ми харесват на вид, на вървеж и някак си ме теглят. Говоря за 1,9/2,4 JTD моторите. По сайтовете са съпоставими като цени за закупуване на старо, а именно под 5000 лева между 2003/2007г. Това, което ме интересува, са следните неща:
- горе-долу средно колко пари на месец отиват за поддръжка на тези коли;
- колко струва в най - добрия случай и в най - лошия случай обслужването на консумативи по колата (ремъци, масла, ролки, тези неща);
- с каква честота и какво се чупи най - често по тях;
- до колко е вярно това, че с подобен автомобил си вкарва човек финансов автогол;
Колата евентуално ще се кара нормално, основно градско, за ежедневни нужди, а не състезателно и да се заварява газта за пода по гонки и прочее. Не съм джигит, не си търся кола с цел гъзария и щуротия и да въртя гуми по светофарите.
Ще бъда благодарен на всеки отговор