IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Мнения за Alfa Romeo 156/159


 • Не можете да пишете в тази тема
2 отговора на тази тема

#1 Sasho2412

Offline

  нов шофьор

 • Потребител
 • 13 Мнения:
 • Репутация: 0

Публикувано 26 November 2017 - 01:41 PM

Здравейте, имам следния въпрос. първо, ще помоля хора, които имат пряко впечатление, да споделят мненията си. Знам, че алфата не е особено евтина за поддръжка кола, знам също, че не е работен кон и има леко слабо окачване. Обаче, както за повечето неща които правя, а именно да правя не винаги рационални неща за сметка на това да си направя готиното, съм се насочил към алфа 156 или 159, тъй като много ми харесват на вид, на вървеж и някак си ме теглят. Говоря за 1,9/2,4 JTD моторите. По сайтовете са съпоставими като цени за закупуване на старо, а именно под 5000 лева между 2003/2007г. Това, което ме интересува, са следните неща:

- горе-долу средно колко пари на месец отиват за поддръжка на тези коли;

- колко струва в най - добрия случай и в най - лошия случай обслужването на консумативи по колата (ремъци, масла, ролки, тези неща);

- с каква честота и какво се чупи най - често по тях;

- до колко е вярно това, че с подобен автомобил си вкарва човек финансов автогол;

Колата евентуално ще се кара нормално, основно градско, за ежедневни нужди, а не състезателно и да се заварява газта за пода по гонки и прочее. Не съм джигит, не си търся кола с цел гъзария и щуротия и да въртя гуми по светофарите.

Ще бъда благодарен на всеки отговор :)#2 TheCrow

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 2,291 Мнения:
 • Репутация: 147

Публикувано 27 November 2017 - 03:49 PM

Аз не съм имал Алфа, но мои приятели са имали и имат още 156-ца. Като цяло проблемна кола... то окачване, ел. проблеми, и двигателите бензиновите не са много корави, виж за 159 чувам положителни коментари, че била значително по-добре от 156-цата та насочи се към този модел.#3 Sasho2412

Offline

  нов шофьор

 • Потребител
 • 13 Мнения:
 • Репутация: 0

Публикувано 27 November 2017 - 06:37 PM

И аз това съм чувал за бензиновите мотори, затова съм се насочил към дизеловите им. Чувал съм и това за окачването, но пък колко често и скъпо да се чупят се чудя, на старата астра тия неща се правеха с парите за семки как е думата, тук сигурно е по - скъпо, но с колко :)

Tuning.bg

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.