IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Към съдържанието

за и против карането със зимни гуми през лятото


 • Не можете да пишете в тази тема
1 отговор на тази тема

#1 enuff

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 108 Мнения:
 • Репутация: 1

Публикувано 15 April 2018 - 06:39 AM

Здравейте, имам 2 комплекта гуми - зимни и летни и въпреки че имат грайфер тези сезони им бяха последните, защото вече на по 5г. Още съм със зимните, които това им беше последната зима, но летните също са за бракуване така че сега чуденето е дали да купя летни гуми и края на годината зимни или да карам със зимните до ноември, тогава да купя нови зимни и след това другата пролет нови летни. Пак казвам - грейфер има достатъчно, за да не ме глобят, но ДОТ-а е стар вече. Колата не се кара много и то предимно градско. До следващата смяна на гуми ще са към 3000-4000км. 

Какви са негативите от това да се кара лятото със зимни гуми освен че се изтъркват по-бързо, което в конкретния случай не е фактор?


It is nice to be important, but it is more important to be nice.

#2 ufer

Offline

  млад шофьор

 • Потребител
 • 63 Мнения:
 • Репутация: 3

Публикувано 23 April 2018 - 12:11 PM

Карай си ги спокойно и през лятото. Само в най-големите жеги и по напечен асфалт карай по-бавно и по-внимателно. Петгодишни гуми не са стари, освен ако не си ги прегорил много от превъртане. Тогава ламелите се заглаждат доста и контактната повърхност придобива малко особен блясък или оцветяване... Пък за летен дъжд са идеални.

NEG

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066
Vivacom: 0878690066
Globul: 0899669699

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.