IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Къде ДА НЕ СИ рециклирате дизеловите инжектори


  • Не можете да пишете в тази тема
Няма други мнения в тази тема

#1 Snuupy

Offline

    нов шофьор

  • Потребител
  • 34 Мнения:
  • Репутация: 2

Публикувано 24 June 2019 - 08:58 PM

Здравейте, ако темата не е за този раздел, нека бъде преместена. 

Преди 12 месеца си купувам Ford Mondeo MK3 2.2TDCI 155 коня от един софийски измамник. Тествах колата градско, всичко уж точно. Взимам я, отивам на магистралата, вдигам 140 - Check лампата светва и колата влиза в авариен режим... звъня му на този, не вдига, ясна работата. Почва се ходене по мъките, докато в Мото Пфое не ми казват, че два от инжекторите са за тотал щета и съответно ми казват 3800лв за нови. Разбира се, подминах офертата им и реших да рециклирам инжекторите, много хора го били правили, ставали перфектни, бла-бла-бла. Викам, добре. Давам колата в сервиз, колко ще струва - 250лв на инжектор, за 4бр - 1000лв, викам добре, разумна цена на фона на цената в Мото Пфое. Дават инжекторите при някакъв Иван в гара Яна, уж бил най-добрия, мнения по форуми, всички доволни... викам супер... Предисторията беше, че освен аварийният режим, колата пушеше много бяло при студен старт и мириз на неизгоряла нафта + тресене.... И така, връщат ми колата с "рециклирани" 4 инжектора... работа като трактор, на другата сутрин пак бели пушеци, тресене. В сервиза ме увериха, че не е от инжекторите, другаде бил проблема ама и те не знаели. За немърливата им работа и некомпентността на сервиза няма да коментирам. Година по-късно, усещам, че колата във високите скорости нещо не върви като хората. Излизам на магистралата и след 180км/ч се почва някво зверско тъпчене и едвам вдига 200... викам, тука има нещо. По принцип тази кола, 200 ги подминава безпроблемно. Днес правим диагностика, зверски отклонения на 2 от инжекторите, правим тест с обратна нафта.... резултата... за 2минути работа от 4 минути, както трябва да е попринцип, две от колбите щяха да прелеят, а другите две, едвам са напълнени 1/3, съотвено ни стана ясно каква е хавата... Хвърлил съм 1000лв в кофата за боклук. Инжекторите са тотал и ще трябва да купувам нови...

Днес говорих с въпросният Иван от гара Яна, с по-груп и невъзпитан човек, не бях говорил. 
Попитах дали инжекторите след рециклажа имат някаква гаранция, понеже нямам фактура дадена, имам само стойностите след "Рециклирането". - Той отвърна, че гаранция няма, можело да се скапат и за една седмица, те не носели отговорност. Било несериозно, че му звъня по телефона и каква гаранция съм очаквал?! - Отговорих, такава, като за 1000лв прибрани за нищо !!!

Прикачени миниатюри

  • IMG_0474.JPEG
  • Injectors.jpg
Tuning.bg

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.