IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Коледно автошоу и италианско преследване: 13-14 декември 08г


  • Не можете да пишете в тази тема
Няма други мнения в тази тема

#1 kjracing

Offline

    Без стаж

  • Потребител
  • 1 Мнения:
  • Репутация: 0

Публикувано 01 December 2008 - 08:15 PM

АВТОМОБИЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ЛЮБИТЕЛИ "ИТАЛИАНСКО ПРЕСЛЕДВАНЕ” - 13 и 14 декември 2008 година

Организатори: Община Дупница , община Сапарева баня, АМСК ” Илиев Рали Тим” и „Сейфти Драйвинг Академи”.

І . Цел.
Състезанието се организира за да даде възможност на любителите на високите скорости да изпитат тръпката от тях и да демонстрират своите възможности. То ще се проведе на учебно-тренировъчното трасе на Сейфти Драйвинг Академи намиращо се между гр. Дупница и гр.Самоков под гр. Сапарева баня. Мотото на състезанието е „За повече сигурност по пътищата през зимния сезон”.

ІІ . Трасе.
Асфалт с дължина 1650 метра

ІІІ . Участници.
Право на участие има всеки правоспособен водач със свидетелство за правоуправление валидно към датата на проявата от минимум категория”B”. Лица притежаващи лиценз на БФАС за 2008г. няма да бъдат допускани до участие. Ограничение за пол и възраст няма. При участие на повече от 5 жени във всеки от класовете организатора ще сформира и отделно класиране за дамите. Независимо от него те участват и в общото класиране.
Заявките за участие се подават на факс: 02 8620344 или на е-mail: info@safetydrivingacademy.eu, за повече информация и справки тел 0882423890. За заявки подадени в срок до деня преди състезанието (12.12.2008 г.)такса 20 лева, заявки подадени в деня на състезанието таксата е 30 лв. За подадена заявка се счита попълнен формуляр, придружен с копие от платежното нареждане.

Банкова сметка: Банка Пиреус, IBAN BG90 PIRB 7401 1601 8708 00
BIC: PIRBBGSF „Сейфти Драйвинг Академи” ЕООД

ІV . Автомобили.
1. Туристически автомобили Група А
Клас А1 до 1600 куб.см.
Клас А2 над 1600 куб.см.
Автомобилите трябва да бъдат серийно производство със стандартно оборудване и тегло. Разрешени промени - :лети джанти,спортно окачване, седалка ,колани ,филтър, ауспух.и тунинг аксесоари за подобряване на аеродинамиката.
2. Туристически автомобили група Б
Клас Б1 до 1600 куб см.
Клас Б2 над 1600 -2000 куб см.
Клас Б3 над 2000 куб. м и автомобили 4х4
На автомобилите в тази група е разрешено модификация на основни възли и агрегати : мотор, скорости, диференциал, тегло, размери на джанти, гуми и всички допустими промени за гр.А .
За двете групи: Гуми със специално предназначение (състезателни) са забранени!
Разрешават се само серийно хомологирани гуми с минимална дълбочина на протектора 3мм.
3. Специално подготвени състезателни автомобили. Група С.
Клас С1 до 2000 куб см.
Клас С2 над 2000 куб.см и автомобили 4х4
В тази категория организатора ще допуска автомобили оборудвани задължително с осигурителна тръбна рамка ( ролбар ) и допълнителни мерки за сигурност / ръчен пожарогасител или пож. уредба, ключ маса, мин. 4 точкови обезопасителни колани/. Гуми свободни.
Всеки клас се формира от минимум 5 автомобила, а група от 8 автомобила. Клас, който не събере необходимия брой автомобили участва само за общото класиране на групата.

V. Общи положения.
- По време на опознавателните преминавания, квалификациите и състезанието участниците винаги трябва да са с каски и поставени обезопасителни колани. По трасето автомобилите винаги се движат само в състезателната посока! Участниците приемат да изпълняват стриктно разпоредбите на организатора и стюардите на състезанието. При неспазване на разпоредбите, състезателя ще бъде изключен!
- Организатора препоръчва да се използва подходяща състезателна екипировка: (гащеризони, обувки, ръкавици и бельо).

VІ. Описание на състезанието.
- Пред стартов административен и технически преглед. Състезателите трябва да се представят лично с автомобилите си и необходимите документи (свидетелство за управление, регистрационен талон, гражданска застраховка и ГТП);
- Брифинг със състезателите – целта е да се уточнят всички детайли по състезанието;
- Състезанието започва с 3 опознавателни преминавания на трасето за всеки клас и група самостоятелно по предварително обявен график .
Внимание! ! ! Скоростта на движение не трябва да надвишава 50км/ч. Изпреварванията са забранени. Темпото се определя от „Сейфти кар „/ кола за сигурност на организатора/.
- Квалификации . За всеки клас - 2 сесии по 3 обиколки. Във всяка сесия стартират по 4 автомобила през 15 сек.Застигнатия състезател е длъжен да осигури безпрепятствено изпреварване по най бързия начин ! За състезанието ще се квалифицират състезателите с 8 най-добри времена от клас / от 3 обиколки/. Във втората сесия ще се стартира по класирането от първата. Времената от двете сесии са валидни за класиране.
- Състезанието ще се проведе с дирижиран жребий, по системата на елиминация / вж. приложената схема /
- Награди: Купи за победителите . Медали за вторите и третите.

VІІ. Съпътстващи мероприятия.
- Състезания за публиката:
Най-бърза смяна на гума на собствения автомобил използвайки стандартното оборудване. Такса участие 5 лв. Награда за победителя 2 бр. зимни гуми.
Състезание по майсторско управление с Дачия Логан за наградата на Рено Нисан България. Такса участие 10 лв. за всеки старт. Награда купа за победителя.
- Зрители:
Такса вход - за възрастни 2 лв., за учащи 1лв. За деца до 14 год. вход свободен само с придружители.

Местоположението на пистата, изградена върху бившето летище "Крайници", намиращо се на 6 км от гр. Дупница: http://bgmaps.com/ma...p?sid=e0434cb99 ... =&size=5x4
Щом е за родината,газ до ламарината!Tuning.bg

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.