Велко, какво пречи АЗ да си изпатя, защото ТИ нямаш акъл? 
Аз акъл имам, особено на пътя. Въпросът е дали аз ще съм виновен, че в точно този момент не съм си погледнал огледалото или ти ще си виновен, че караш с 200 градско?
Много е важно да правите разлика между "отнемане на предимство" и "превишена скорост", защото двете нарушения нямат нищо общо, ама нищо!
До безкрайност можем да си обясняваме, че аз съм с предимство, ама карам бързо и за това не можеш да ме видиш и да ми дадеш предимство, нали?!
Не е в това идеята, а в мисленето, което ти също проявяваш като шофьор на автомобил
На автомобилистите постоянно са им в устите тия пусти 200км/ч, ОБАЧЕ моя мотор повече от 170км/ч не може да вдигне и аз лично съм го карал не повече от два-три пъти с тази скорост извънградско, а в града с повече от 100-110км/ч не съм го карал никога - обикновено развивам до 70-80км/ч и спирам на светофара.
Тааа, да те попитам тогава, как с три пъти по-бавна скорост от "скоростта на невидимите", ти пак не можеш да ме видиш и ми отнемаш предимство

Те и колите се движат с такава скорост в града, само дето я достигат малко по-бавно, ама тях ги виждаш, пък мен не - къде ли е проблема тогава?
Май НЕ е в точно в скоростта?
Пак стигаме до едно и също нещо - НЕ всички карат пистарки, НЕ всички карат с 200км/ч, НЕ всички са нахални, НЕ всички са кафе-гъзарчета, НЕ всички са по джапанки и потници, НЕ всички са тръгнали да се самоубиват....
Защо тогава се отнема предимство на всички с мотори?

П.П.
Аз ще съм виновен за превишената скорост, АКО се докаже, а ти ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще си виновен за отнемане на предимство - двете нарушения нямат нищо общо
Аз мога да карам без проблем и с 300км/ч, а ти можеш да ми отнемеш предимство и с 30км/ч