Нещата не са никак прости или пък най-малко някой съзнателно е отишъл в Гърция да нарушава техните закони или да се надява да мине метър. Както и да е оказа се и че гръцките полицаи незнаят закона и от целия полицейски участък само двама знаят нещо...единия написа акта а другия 3 дни го издирвахме да ни обясни какво точно сме нарушили...
В крайна сметка целта беше да карам в последния кръг на KOE и да представям България, а не да изкарвам пари или да се правя на тарикат по гръцките пътища.
Също така с нас носехме още 120 литра гориво и за камиона и за състезателната кола, защото ни предупредиха, че бензиностанциите ще са в стачка !!!
Камиона с който пътувам е 3500 кг и в България както разбрах в последствие е разрешено 20% претоварване което значи 4200кг, в Гърция обаче това не било така и както казах ми отне цели 3 дни тичане напред назад докато някой ни обясни каква е ситуацията - на кантара ни измериха 4263 кг. Опитах да се разбера с полицая още на място и да разбера още тогава какъв е проблема и ако трябва да свалим багаж, но първо той знаеше 10 думи на английски и беше изключително груб и второ в последствие научихме че сме попаднали на специално звено, което е създадено да събира глоби защото в момента общините им нямат субсидии и това е добър начин да си набавят пари, така че колкото по-висок е акта толкова по-добре...не случайно си имаха бус с маса и столове...освен нас имаше още поне 3-4 камиона, само български...
Накараха ме да сваля колата на магистралата и да се движа на ход въпреки, че на няколко пъти се опитвах да обясня на полицая, че не мога нямам, валидна зелена карта нито колата ми е легална за улицата...съвсем спокойно можеха да застанат малко по надолу и пак да ни глобят...затова след 1 км спрях и започнах да звъня телефони да намеря някой където да вземат колата и да я оставим на съхранение в Солун...за щастие намерих там прибрахме и камиончето...иначе кой знае още какво ни бяха замислили полицаите...
При консултациите с адвокат, което ми отне също 3 дни да си намеря, защото там никой не работи, особенно пък в петък когато ни спряха, а в останалите дни след 14:00 и господ не може да ти помогне, се оказа че наистина сме нарушили закона, но е трябвало да ни обяснят на място и е имало какво да се направи тогава, просто полицая нарочно се е направил именно за да ни напише акта, също така акта е надписан с 1200 евро за нарушение, което не сме направили, а именно, че не сме предоставили регистрация на колата, което не е така защото няколко пъти полицая искаше регистрацията на колата и му давах талона и пак накрая написал в акта, че не сме му я дали...както и да е адвоката каза, че при всички положение трябва да платим всички пари за да заведем дело, което ще струва поне 1000 евро и ще ни опростят тези 1200 евро...а другите 8000 не - тоест не си стурва да се водят дела - За брутален финал се оказа, че това за 50% сума до 10 дни за нас не важи... така че 9200 Евро
В крайна сметка най-малко вина имам аз, но понеже Иво ми правеше услуга с танспорта както и винаги го е правел, морално и въпрос на принцип е да намеря начин да му върна камиона...за съжаление сумата се оказа прекалено голяма за моите възможности, но все пак има хора които ми влязоха в положение и така намерих откъде да взема половината назаем но за срок от 2 месеца, защото в момента най-важното бе да си изпълня моралното задължение към Иво с камиона...това, че в момента не ми е ясно как ще ги върна тези пари в този срок това е друг въпрос...
Не искам никой да ми съчуства или пък да злобее, който иска помага другото са празни приказки...
Всеки който има възможност и желае да помогне на Александър Язов / alexma3x /, може да го направи, като внесе по своя преценка сума по следната банкова сметка:
CCB - Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG29 CECB 979010C7 777500
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Николета Богоева
Основание за превод - Александър Язов / alexma3x /
Взето от BMW форума.