IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Нов Модератор в Този Раздел - Аз :)


 • Заключена тема Тази тема е заключена
59 отговора на тази тема

#31 Kondo

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 142 Мнения:
 • Репутация: 27

Публикувано 10 September 2012 - 08:08 PM

След телефонен разговор с Toshko, по негова молба спирам брояча на анкетата, той се отказва от модераторския пост.

Честито на всички на които им е омръзнало да им пишат в постовете с червено като даскалица стара-мома :-)

Този пост е редактиран от Kondo: 10 September 2012 - 08:09 PM


#32 ._19

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 2,083 Мнения:
 • Репутация: 889

Публикувано 11 September 2012 - 01:17 PM

Нека и аз да споделя нещо. Не е тайна, че не съм фен на Тошко, но не може да му се отрече искреното желание да освободи форума от лошите маниери и възпитание.
Искам да споделя несъгласието си с тази анкета като такава. За мен като зрител, без да знам какво става в "кухнята", тази анкета бе слаба стъпка и показва по-скоро нежелание да се вземе позиция от страна на голямото админ. Защо мисля така? Простичко обяснено, това ми прилича все едно в една фирма, големият шеф назначава по-малък началник, който да отговаря за реда във фирмата. Новоназначеният естествено се старае и раздава ред и дисциплина. След време обаче, поради естеството на дейността му се налага да се оцени работата на новоназначения и да се вземе решение дали да го бъде или не, особено поради изразено недоволство от "наказаните" служители. По една или друга причина обаче, мнозинството от персонала на фирмата са били (и Е! имало нужда да бъдат) наказвани. Голямото шеф тогава решава да играе на демокрация и пуска анкета към перонала!? "за/против" новоназначения (който е обаче пак шеф). Е, каква се очаква да е оценката на наказаните към този, който ги е наказал?
Или пък все едно да питаме ашлаците какво мислят за полицаите или началниците им?
Както вече споменах, мнението ми е, че анкета за дейността на Тошко не трябваше да се пуска към юзърите. По-скоро трябваше да е решение на големото админ или на него и другите модове, но не и да се питат юзърите. Анкетата показа само, че админа (назначил мода) вече не седи зад него, което може би трябваше да му се каже в пряк разговор, без нуждата на такива "демократични" инструменти, вследствие на които у някои люде могат да останат грешни впечатления, относно свободата на изговора във форума.
Тханкс! :-)

#33 stanio.turbinata

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 1,024 Мнения:
 • Репутация: 143

Публикувано 11 September 2012 - 01:47 PM

Откакто Тошко е мод съм се наплашил и гледам да не допускам дори пунктоационни грешки в постовете си :lol: Иначе и аз смятам,че е добър избор за тази работа :ok: Лично аз съм останал с добро впечатление за него и то най-вече за това,че е един от малкото наистина знаещи които съм питал нещо и винаги е намирал време да ми отговори :ok: (за разлика от други)Лошото в случая е,че малко се явява като от онази реклама на "Макстелеком" - "Черната бисквитка измежду всички бели" :lol: Ще видим дали той ще въздейства на колегите му или те на него и легендата за "лошият Тошко" ще избледнее...

П.С Единственото което леко не харесвам в него е това,че за времето което ми отнема да прочета поста му съм забравил за какво всъщност е темата... :lol:

#34 C20NET

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 2,355 Мнения:
 • Репутация: 32

Публикувано 11 September 2012 - 03:14 PM

Това юзърите да избират наистина не е сериозно.Трябва по-високите да решат качествен ли е модератора НО спрямо правилата на форума.Вагман е прав но пък голямото шев може да се притесни че персонала може да си хване дърмите и така да реши да махне малкото шеф...
 • jerry харесва това
Лекия атмосферен тунинг е безсмислен.Целта е да го осъзнаеш по най-евтиния начин.

#35 fluid_88

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 637 Мнения:
 • Репутация: 51

Публикувано 11 September 2012 - 04:21 PM

Какъв персонал? И как може да сравнявате управлението на една фирма с управлението на форум! Разликите са много.
За админа е важно да има определен брой посещения на ден,всичко може да се прави и променя ,но да се губят потребители........
А за това,че Тошко винаги бил отговарял не е верно,негово право си е но все пак!Аз съм го питал на лични за някой сметки и отговора беше пусни си тема не съм само аз знаещия в този форум!
renault espace 2,2dt 99' + автоплатформа
uno turbo 1.3 i.e 86'
ranault 19. 1.8 16v 92'
uaz 4.0 disel 71'
trabant 601 70'

#36 sportTech

Offline

  Race Service

 • Потребител
 • 1,476 Мнения:
 • Репутация: 39

Публикувано 11 September 2012 - 05:37 PM

ей .... в анкетата , против са гласували 54 броя ревльовци !!!! ..... от колко общо потребители ? .... 20 ... 30 хиляди ?
.... що ли пък аз нямам наказания ? .... нищо , че Тошко не харесва начина ми на изразяване и доста често сме на различно мнение ...

#37 ivanovbg

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 866 Мнения:
 • Репутация: 37

Публикувано 11 September 2012 - 09:13 PM

Според мен пък Тошко сам си изпроси всичко с тази вип тема.

Можеше да се въздържи. В края на краищата кучетата си лаят, но кервана .... Водача само от едно лаене не трябва да се притеснява и да се хвърля срещу тях с тоягата. Трябва да се грижи за кервана да е в правия път, а не да се грижи да не лаят него и господ.
Което не става с акъл, става с мощност, ако пък и тя не ти достига - тичай за акъл!
Колкото да храниш и помпаш пинчера на доберман няма да стане! -
всяка прилика с турбопроект е случайна :)

#38 Kondo

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 142 Мнения:
 • Репутация: 27

Публикувано 12 September 2012 - 02:37 AM

Ако се беше въздържал нямаше да е верен на образа който играеше
:-)
П.С. Няма ли някой мод да махне тази тема от раздела ,а най-добре и от форума предвид,че не е по тематиката му или и тука маймунджалъците на тошко Африкански ще стоят като в перформанс.бг. Не може да се отрече,че там по-бързо го разбраха и му биха дузпата, а тука и до модератор се докопа:-)

Този пост е редактиран от Kondo: 12 September 2012 - 02:53 AM


#39 jerry

Offline

  възпитан младеж

 • Потребител
 • 2,970 Мнения:
 • Репутация: 687

Публикувано 12 September 2012 - 08:10 AM

Напълно съм съгласен с мнението което Вагман изрази, и с целият си "авторитет" (колкото и виртуален или "неприемлив" да е той предимно от страна на "засегнатите-реваншисти" (по съвсем разбираеми оричини)) - заставам зад всяка една дума в поста му по-горе! ...телета под воловете няма (ама наистина) и дори да се инсценира някаква подобна сценка - то тя ще си остане просто "колаж" без връзка с реалностите... както и да е - мнението ми е повече от ясно и разбираемо ;)
 • maxell харесва това
ЕВАЛЛА БЕ СТАБИЛЯГИ!

#40 maggkrabar

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 2,470 Мнения:
 • Репутация: 203

Публикувано 18 September 2012 - 06:27 PM

ще помоля тези, които коментират "обратът на събитията" - първо да се образоват малко и да проверят какво точно означава думата модератор, и какви са задълженията и статуквото на модератора в една дискусия или в един раздел на форума.

администрацията на форума направи много дипломатичен ход, като се допита до мнението на потребителите. а и както се развиват темите в проблемните раздели - няма тошко, няма проблеми. което означава че е взето правилно решение.
<p>= Red Line Zone - we let you beat your car to the hell =</p>

#41 maggkrabar

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 2,470 Мнения:
 • Репутация: 203

Публикувано 18 September 2012 - 06:29 PM

ей .... в анкетата , против са гласували 54 броя ревльовци !!!! .....


аз не съм гласувал, защото бях "гипс" - но със сигурност не би нарекъл доста от гласувалите "против" ревльовци. защото ги познаваш - те са уважавани и мъдри потребители на този форум

Този пост е редактиран от maggkrabar: 18 September 2012 - 06:30 PM

<p>= Red Line Zone - we let you beat your car to the hell =</p>

#42 Toshko

Offline

  изгонен от форума

 • Потребител
 • 4,468 Мнения:
 • Репутация: 504

Публикувано 19 September 2012 - 05:10 AM

Тези гласове се събраха за половин сутрин преди въобще някой да е видял анкетата!
Толкова си досаден, че сигурно досаждаш и на себеси! ;)

Да си модератор е много тегава история! Останах сам модератор във форума докато се водеше война със спам ботове в драг раздела. Те просто го унищожаваха много постъпателно... Раздадох поне 40 бана на потребители с до 10 мнения! Изтрил съм над 100 мнения. И едните и другите, а вероятно и третите бяха пуснали агитките да бръмчат на прокси сървъри... Показаха се спящи ботове регистрирани още в началото на годината с тази цел.
Не изпуших, ами незнам какво!!!

Пускам тема в модераторския раздел за помощ, тя беше прочетена 4 пъти за три дена, като две от прочитанията са мое и на админа...

Ако не бях късал и фърлял, в момента драг раздела щеше да е зловещо засран и простотията още щеше да се вихри! Просто на двата отбора им свършиха пощите и явно ги домързя.... т.е. изтощих ги.

И отгоре на това ти, Велко и още няколко елемента сте тръгнали да ми се упражнявате в тарикатски говор?!? Знаеш ли кога ще ви оставя? Точно никога! Особено като си бях поставил за цел да опазя цял раздел от тролене!

Знаеш ли колко хора прописаха след като видяха, че дисциплина не само има, ами и се налага? ;)

А знаеш ли ако админа беше проверил ip-тата на анкетата и я беше оставил една седмица както се беше заканил? Щях да я спечеля 10:1, както се е случвало и преди ;) - съдя по личните съобщения, които получавам! ;)

Оревахте света за банове по няколко часа или по няколко дена, при това за публикуване...

Та, модераторството е каквото каже модератора, но най вече е хамалогия!!! На мен 3 почивни дни ми отидоха с нос забоден в телефона или лаптопа и хората около мен постоянно дуднеха какво ровя там, което е още по-дразнещо! Тунинг.бг има модератори със стаж по 10 години...
По начало станах модератор за този раздел, за престиж и за кеф, не да се гърбя, озъбих се малко и раздела тръгна, сам можеш да провериш ;) и изведнъж нема ни един модератор и в драг раздела свинщина!
Нито ми е било зор да си пазя поста, а беше взело да ми дотяга и просто да съм модератор и като стана тая авария там съвсем побеснях! Не се оправдавам, а обяснявам! Аз съм авто запалянко и нищо повече и изведнъж сам на фронта и некви псуват и не разбират от дума?!? Я земи тоя бан! Направо луд станах!

А теб точно никога нямаше да те банна ако не се държеше като леке! Обаче очевидно си достатъчно лабилен да се водиш по подозрение за чужд акъл и да скачаш къде не ти е работа!

Знаеш ли колко ме е яд, че например съм се дъвкал толкова с УПГ дето не ми е работа, нито ме бърка, а само съм наблюдателен? - много! Ако атмосферата беше нормална, нямаше да има нужда да ги нищя в безкрайни постове. Първо щях да имам едно добронамерено критично мнение и второ на тях нямаше да им се струва, че могат да минат с някакво лековато обяснение, което дразни и предизвиква още повече караници, защото в сериозна атмосфера така не върви.

Дано дисциплината която наложих и която е очевидна да не се загуби твърде бързо!
Ама кой знае, ако много се разпашете току виж някоя събота и неделя може пак да ви огрее аз да съм модератор ;) и както забеляза, аз си действам по собствени правила ;) така или иначе за правила по-компетентен от мен тук няма ;)

Айде поздрави и стига сте ревали като госпожици! Дръжте се мъжки! Ако можете де ;)

Престанете да кичите вторичните суровини със скъпи тунинг аксесоари!
Ние от завод "КРЕМИКОВЦИ" не сме придирчиви! :naughty:
Моя Форум: Пенкилер

#43 maggkrabar

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 2,470 Мнения:
 • Репутация: 203

Публикувано 19 September 2012 - 09:39 PM

Всъщност, “модератор” идва от “умерен”. Явно идеята е била да поддържа умерения тон. Но за съжаление, властта винаги опорочава хората и ги превръща в зверове...
цитат, който намерих в нета

тошко - ролята на модератора е да осигурява комфорт на потребителите. докато теб никой не може да те понася. това че си взел модераторски пост да си вдигнеш рейтинга - означава колко е жалко егото ти.

в момента разделите си вървят спокойно и безгрижно, няма никакви причини за намеса на модератори - и това е откак те изритаха. има тошко, има проблем. шут на тошко - няма проблем. с твоето изритване - маймунарника изчезна на момента! което изначава че цялата "война" и хаос са просто плод на въображението ти, което не е от най-безобидните. твоите представи за ред са като на хитлер представите за ред сред евреите - холокост, само че форумен :) хора като теб през вековете са получавали власт - и резултатът винаги е бил големи страдания за човечеството. тук за радост е съвремието - където хората със склонност към унищожение вече не се толерират. ти си пример какво може да направи обременена психика като получи малко власт
<p>= Red Line Zone - we let you beat your car to the hell =</p>

#44 maggkrabar

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 2,470 Мнения:
 • Репутация: 203

Публикувано 19 September 2012 - 10:17 PM

Да си модератор е много тегава история! Останах сам модератор във форума докато се водеше война със спам ботове в драг раздела. Те просто го унищожаваха много постъпателно... Раздадох поне 40 бана на потребители с до 10 мнения! Изтрил съм над 100 мнения. И едните и другите, а вероятно и третите бяха пуснали агитките да бръмчат на прокси сървъри... Показаха се спящи ботове регистрирани още в началото на годината с тази цел.
Не изпуших, ами незнам какво!!!значи война със спам ботове, насъскани агитки, спящи акаунти - регистрирани с цел подривна дейност, настъпателно унищожаване на определен раздел... само извънземните не си споменал, но явно и на тяхно появяване си бил готов да отговориш с модераторският си арсенал...

кви прокси сървъри те гонят? явно не правиш разлика бан на акаунт и бан по IP. въпросната "армия", с която си водил денонощни тежки сражения - са просто баннати потребители, които са си направили нов акаунт докато им мине бана.

то верно си изпушил предвид този цитат. но не е отскоро да знаеш - каквато и авария да е станала, тя не е при форума, а при теб - и е с давност.
<p>= Red Line Zone - we let you beat your car to the hell =</p>

#45 jerry

Offline

  възпитан младеж

 • Потребител
 • 2,970 Мнения:
 • Репутация: 687

Публикувано 20 September 2012 - 09:37 AM

Всъщност, “модератор” идва от “умерен”. Явно идеята е била да поддържа умерения тон. Но за съжаление, властта винаги опорочава хората и ги превръща в зверове...
цитат, който намерих в нета

тошко - ролята на модератора е да осигурява комфорт на потребителите. докато теб никой не може да те понася. това че си взел модераторски пост да си вдигнеш рейтинга - означава колко е жалко егото ти.

в момента разделите си вървят спокойно и безгрижно, няма никакви причини за намеса на модератори - и това е откак те изритаха. има тошко, има проблем. шут на тошко - няма проблем. с твоето изритване - маймунарника изчезна на момента! което изначава че цялата "война" и хаос са просто плод на въображението ти, което не е от най-безобидните. твоите представи за ред са като на хитлер представите за ред сред евреите - холокост, само че форумен :) хора като теб през вековете са получавали власт - и резултатът винаги е бил големи страдания за човечеството. тук за радост е съвремието - където хората със склонност към унищожение вече не се толерират. ти си пример какво може да направи обременена психика като получи малко власт

Принципно си прав... но само - принципно ;) ...да се вадят примери "от контекста" които да се поставят в друг "конекст" (макар и подобен - но все пак различен) е правило ползвано именно от Евреите (за които споменаваш и дори самият ти едва ли си даващ сметка колко точно "удари в десетката" с този пример) ....простете ми своеволието което ще проявя довършвайки този "оф-топик" (който всъщност е съвсем по темата) - холокоста НЕ Е "измислен" (изобретен, патентован и приложен) от Хитлер (нито пък от нацистите). Холокоста е ПРЕДИЗВИКАН от самите евреи (и дори спонсориран от тяхна елитна каста (чувал си за "Левитите" предполагам) в случаите като с "третият райх")... причината е простичка - бидейки ненавиждан от повечето "различни", варианта да спечелиш симпатия е простичък - провокираш "местната власт" към агресия която след като си я получиш автоматично използваш демонстративно подчертавайки колко си "онеправдан"... и съвсем логично (предвид факта че "властите" никога и никъде по света на са обичани без значение дали са добри или лоши) - съвсем логично "обществото" започва да симпатизира трансформирайки първоначалното съжаление...
Примери които да потвърдят горното можеш да откриеш НАВСЯКЪДЕ (спомни си за "Косовският проблем", за поведението въобще на известните политици (от близкото и далечно минало - настоящите също), номера с който Слави Трифонов предизвика Костов и разпадането на "Каналето", начина по който Луи Прекрастний успява да заличи дълговете си от разгул и пороци (разорявайки Франция) и съответно премахне въобще най-силната каста на Тамплиерите (които реално са му били спонсори) ... и т.н...
Както и да е - наистина няма смисъл да се бистри свършен факт след като самият факт е "удовлетворителен" за двете (или повече от две) страни ;)

Този пост е редактиран от jerry: 20 September 2012 - 09:45 AM

ЕВАЛЛА БЕ СТАБИЛЯГИ!Tuning.bg

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.