IPB Style© Fisana

Форум на Tuning.bg

Инцидент с цигани - опити за изнудване?


 • Не можете да пишете в тази тема
44 отговора на тази тема

#1 Hell.S.D.

Offline

  примерен шофьор

 • Потребител
 • 473 Мнения:
 • Репутация: 115

Публикувано 27 April 2013 - 11:33 AM

Здравейте, колеги! :) Първо се извинявам ако не това е правилния раздел, но тъй като едно от условията гласи ПТП, а ситуацията беше близко до такова, реших да публикувам тук.

Тази сутрин имах работа в Илиянци (бях се зарекъл да не ходя повече там по никакъв повод) и там се случи следното събитие:

Бях с чуждо Ауди А3, карах в една от пресечните на Илиянско шосе в посока към него. Движех се със 30км/ч максимум. Та карам си аз - и гледам на тротоар един мангал и едно чааве седят сякаш чакат някои да ги вземе. С наближаването ми към тях чавето скача пред колата, аз тъй като съм ги забелязал отдалече спирам. Чавето в този момент пристъпва към Аудито, извиква и ми се качва на капака. Излизам аз, както колата е на пътя, циганина седи на тротора и като почна "Какво правиш, утрепа ми детето". Като всеки нормален човек и в началото се постреснах, макар бях сигурен, че колата беше напълно спряла преди чавето да се метне. Гледам го подпряло се на капака и реве. Нямаше следи от удар, нито синьо, нито кръв. Мангата седи малко встрани и вика, започва да става цирк, макар и в 8 сутринта в събота. Циганина пристъпва към към мен и вместо да види дете ли му е наистина, знам ли, почва да ме обвинява, че съм го блъснал. Аз му казах, че съм сигурен, че съм спрял. Попитах чавето къде го боли, и ако съм го ударил къде точно по тялото. Оня продължаваше да вика и да прави сеир. Грабнах телефона с намерение да набера 112, тогава дъртия се дръпна и вика "на кого ще звъниш". Викам му "да викна линейка ако съм го наранил нещо да се погрижат", оня рукна, че съм бил кьорав и не съм можел да карам, че няма нужда да викам полиция, че като дойдат щели книжката да ми вземат (все едно не съм запознат с ЗДвП, но понякога е добре да се правиш на ударен). Викам му "е, добре бе, аз какво да направя тогава". Оня вика "осакати ми детето, аз как ще го оздравявам сега" (цитирам направо с неграмотния му изказ както беше). И накрая вика "Ти колко пари имаш в тебе". В тоя момент вече ми дойде до гуша, тръгнах към колата, оня писна, че съм бил расист, (бях с боти, скъсани дънки и тениска "Fuck the System", но по принцип когато не бачкам и не съм на лекции така си ходя), и просто си продължих по пътя. Тъй като тука 90% биха написали "Знам си правата" като предтекст да хванат циганина в измама, аз пък си добавих "Знам си правата... и задълженията", затова просто реших след като видимо чавето му нямаше нищо, сигурен бях, че не съм го ударил, просто да се кача в колата и да си изпълнявам задълженията, защото няма кой друг да ми ги свърши. Мисля, че постъпих правилно.

Също така смятам, че нямаше какво друго да направя във ситуацията - оня не щеше КАТ (явно щото нямаше и лична карта, предполагам), не показа особена загриженост за уж раненото чаве, а и сигурно си нямам друга работа, че да звъня да чакам ченгета да си губя времето (както и на униформените) с мангали.

Така че, предупреждавам колегите да са много внимателни с такива помяри, че не се знае другия път дали ще мога да спра навреме, нито с каква скорост ще карам, ако реши да се метне така пред мене. Това важи и за всички ни. Ако ги видите такива до платното, намалявайте и ги следете внимателно. Човека, измислил АБС системите, имам вече поне 10 повода да го споменавам с добро :D

Въпроса ми е, случвало ли се е и на вас сходна ситуация и дали не е някакъв жалък опит за рекет тоя целия цирк?
<p><span style=\"font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;\"><span style=\"font-family: arial, helvetica, sans-serif;\">2004 Nissan X-Trail 2.2Di 136hp<br /></span>2008 Citroen Berlingo 1.4i Multispace&nbsp;</span><br /><span style=\"font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;\">2005 Honda CBR 600RR&nbsp;</span></p>

#2 InFeCTeDvD

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 126 Мнения:
 • Репутация: 16

Публикувано 27 April 2013 - 02:38 PM

Със същата схема се изхранват извън България. Като си слезнал е трябвало да им хвърлиш един хубав тупаник, да видим дали другия път пак ще се правят на дръж ми шапката.

#3 simeon40

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 507 Мнения:
 • Репутация: 28

Публикувано 27 April 2013 - 03:28 PM

Чувал съм за подобна случка преди години. Циганката си хвърля чавето пред колата и после иска пари. Тези случаи ще зачестяват.

всяка чужда кола харчи по-малко и върви повече до момента, в който не помолиш шофьора й да те закара до някъде

Разхода колега, е най-относителното нещо, след прищявките на жена в цикъл..


#4 onkelabg

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 105 Мнения:
 • Репутация: 3

Публикувано 27 April 2013 - 03:44 PM

Дьржавата ни ги УВАЖАВА тая напаст.....

#5 Xitap

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 1,709 Мнения:
 • Репутация: 198

Публикувано 27 April 2013 - 05:04 PM

Тази схема се прави от 1 година в БГ, като случайте зачестяват. Нямаш много полезни ходове - 112 и ги задържаш до идване на патрула, бой и задържане до идване на патрула, свидетели примерно. Като цяло обаче не може да се направи нещо съществено. Затова си постъпил най-правилно. Следващия път бой до посиняване.

#6 barty

Offline

  професионален шофьор

 • Потребител
 • 850 Мнения:
 • Репутация: 86

Публикувано 27 April 2013 - 06:04 PM

Виждал съм с очите си как се хвърлят по колите, на бул.Константин Величков.... ужасна и гадна ситуация.
Звъниш първи на 112 и чакаш че като нищо ще те обвинят че си избягал...а боя... колкото може повече
Кара с компресори

#7 fastandangry

Offline

  професионален шофьор

 • Banned
 • 903 Мнения:
 • Репутация: 64

Публикувано 27 April 2013 - 06:27 PM

Бой колега,друга оправия с мангасарите няма просто.

#8 Chefo77

Offline

  Пепсияндурник

 • Потребител
 • 2,120 Мнения:
 • Репутация: 133

Публикувано 27 April 2013 - 11:19 PM

Тази схема се прави от 1 година в БГ, като случайте зачестяват. Нямаш много полезни ходове - 112 и ги задържаш до идване на патрула, бой и задържане до идване на патрула, свидетели примерно. Като цяло обаче не може да се направи нещо съществено. Затова си постъпил най-правилно. Следващия път бой до посиняване.


Не е само от година. На мен ми се случи преди 4, със стария Роро бях. Тръгвам от светофар до нас и си карам спокойно ... 20-25 км/ч. В насрещното има чакаща колона. В един момент иззад един бус изскачат две женски циганета по на 10-12 години, едното извиква силно, хлъзга се и пада на земята. Дотук добре планирано, но аз бях спрял на метър и половина 2 преди нея. Просто не прецени скоростта ми - явно очакваше да е по-висока. Гледа ме в продължение на 3-4 секунди (това става точно пред спирка, поне 20-30 човека се обърнаха да видят какво става... Аз само си стоя в колата и не давам никакви признаци на стрес, беше ми едно спокойно ... и после лапето си стана и двечките си заминаха.
Мислех, че е просто инцидент - решили да пресекат неправилно и късмет, че съм бил с ниска скорост. Но ме светнаха, че това е начин да изкарат пари - точно както го описа автора. Ами при мен не мина, дано при никого да не минава.
Мога да си позволя да дам съвет на бъдещи жертви на това - викайте полиция задължително. Първо, че те търсят пари и няма да се съгласят да се срещат с органите на реда. И второ - дори и да сте виновни, поне ще сте спокойни че всичко е законно. А дори и да сте малко виновни (ненавреме реагирали например), ако ги има записани като практикуващи този "занаят", ще ви оневинят. Е, разбира се - не да му размажеш мозъка на предното стъкло и да викаш, че се е хвърлило само :) :)
 • Kerman харесва това
Ровърче с турбинка ... и Фиатче с турбинка

#9 jerry

Offline

  възпитан младеж

 • Потребител
 • 2,970 Мнения:
 • Репутация: 687

Публикувано 28 April 2013 - 07:15 AM

"номерът" всъщност е стар колкото света... полегналите полицаи в циганската махала покрай летището са в резултат именно на подобен опит още в началото на новото хилядолетие (за съжаление с твърде нелеп край - момиченцето което бутнаха пред камиона беше прегазено)... аз също съм имал подобен случай - при това на Витошка когато по същата можеше да се кара (слава Богу - копелето само успя артистично да падне върху предният ми капак, и тамън реших че ще ме заключат заради разбитата му в последствие джука - взеха че му паднаха и предните зъби от чадъра на една женица станала свидетел. Полицаите също го биха а аз само написах че нямам претенции към въпросният, нито възражения за това че го задържат)...

Този пост е редактиран от jerry: 28 April 2013 - 07:17 AM

 • Kerman харесва това
ЕВАЛЛА БЕ СТАБИЛЯГИ!

#10 dino412

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 149 Мнения:
 • Репутация: 57

Публикувано 28 April 2013 - 09:21 AM

Това е доста стара практика не само в България.Отскоро гледам на пазара излизат така наречените видеорегистратори който в Русия масово се използват в колите точно по тоя повод.Може би един такъв ще реши доста недоразумения от това естество както и при други ПТП-та и спорни ситуаций.
Моя съвет към всеки попаднал в такава ситуация е да не напуска по какъвто и повод да е мястото преди да уведоми КАТ за случая като се постарае да намери всеки възможен свидетел на случката.Защо? Защото имах подобен случай в който "пострадалия" след като сам напусна "местопроизшествието" подаде жалба в полицията с регисрационния номер на колата Ми и две седмици се наложи да Му "сърбам попарата" докато докажа че Съм невинен.Полицая по случая Ми тогава Ми обясни че ако Съм подал сигнал проблема да е решен на момента и да Съм си спестил доста ядове.
<p>Никога не карай със скорост по-голяма от тая с която може да лети твоя ангел хранител.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Добър шофьор не е този който излезе успешно от рискова ситуация а този който я предвиди и не влезе в нея.</p>

#11 d14a2

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 103 Мнения:
 • Репутация: 18

Публикувано 28 April 2013 - 11:38 AM

Явно си им е практика ...
На мен се опитаха да ми го правят същия номер със служебната и за щастие шефа ми беше с мен . Аз слизам , нашия звъни на 112 . 2 мин по - късно патрулката при нас , цигането съм си го хванал и не може да избяга . Отнесе и един акт за неправилно пресичане . Друго не могли да му пишат ... За има - няма 15 мин опита им беше история ...
Иначе ме е блъскал пиян циганин с колело и даже имах протокол за това , че той е виновен за ПТП-то , ама ми го гепиха от колата , след като го ламинирах :D В тоя ред на мисли - мога ли от КАТ да си искам копие на протокола ? Датата не помня , ама с мен има 3 произшествия с протоколи само за 6г . ?

#12 svet123

Offline

  млад шофьор

 • Потребител
 • 57 Мнения:
 • Репутация: 3

Публикувано 28 April 2013 - 12:47 PM

Същата случка - минавам през кв. Христо Ботев за по напряко от Слатина към Ботевградско. Колата една чисто нова Шкода Октавия служебна. Баш в махалата един както си стои в дясно излиза и почва да залита пред колата, пада върху капака и си завира краката под бронята, почва да вие сякаш го колиш и да се държи за коляното. Идва един друг и почва да се прави че се мъчи да го извади изпод колата.
Звъннах на 112 и зяпачите почнаха да викат да не съм се обаждал, че оня така си правел и уж да му се карат.

Ебало си е майката... Или да взимат мерки или ще емигрирам докато ми е време.

Този пост е редактиран от svet123: 28 April 2013 - 12:49 PM


#13 zender 2

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 135 Мнения:
 • Репутация: 12

Публикувано 28 April 2013 - 01:16 PM

Един съвет към който му се занимава,камера в колата "видеорегистратор".Не винаги човек пътува с някого,не винаги се намира свидетел . Понякога въпреки фактите има момент вашата дума срещу неговата, и без доказателства и свидетели става виновен до доказване на противното.Защото системата ни е такава,човек без вина трябва да се защитава.Не че камерата може да е гаранция на 100%, но винаги може да помогне точно в неочаквания момент.

#14 Hell.S.D.

Offline

  примерен шофьор

 • Потребител
 • 473 Мнения:
 • Репутация: 115

Публикувано 29 April 2013 - 07:26 AM

Значи предположенията ми за организиран цирк се потвърждават. Както писах бях с чужда кола и затова реших да си трая. Имах документи и всичко, но оня ако се окаже на 1% грамотен, колкото да напише 1 жалба и да е запомнил номера на колата не ми се искаше да създавам проблеми на собственика, свестен е човека. По колата няма нищо, то чавето се метна доста артистично и май само се подпря на капака :mrgreen: Утре отивам да я върна А3-ката на човека, иначе съм му разказал за случката по телефона ако евентуално (макар и да не ми се вярва циганина да е толкова нагъл) стигне до него някоя жалба, да звъни да ходя да им сипвам с големия черпак :mrgreen:
<p><span style=\"font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;\"><span style=\"font-family: arial, helvetica, sans-serif;\">2004 Nissan X-Trail 2.2Di 136hp<br /></span>2008 Citroen Berlingo 1.4i Multispace&nbsp;</span><br /><span style=\"font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;\">2005 Honda CBR 600RR&nbsp;</span></p>

#15 Juli121

Offline

  опитен шофьор

 • Потребител
 • 117 Мнения:
 • Репутация: 18

Публикувано 29 April 2013 - 11:17 AM

Същото го правят и на пътя от летището към Ботевградско та внимавайте. Мисля точно заради такива подобни случаи и разни псевдо шофери да си взема он борд камера за в колата.Tuning.bg

ЗА РЕКЛАМА:
-----------------------
Mtel: 0889090066

Persy

Можете да разпространявате съдържанието на този сайт свободно, като задължително посочите линк към Тuning.BG като източник. Трябва да укажете лиценза, който ползваме и да позволите и на друг да ползва съдържанието при същите условия.