Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

(ГАЛЕРИЯ) Новото V60 Официално в България!

 • print
 • text
(ГАЛЕРИЯ) Новото V60 Официално в България!
Снимка: Интернет

Възраждането на Volvo през последните няколко години ни показа, че един автомобил може да бъде комфортен, агресивен и цялостно атрактивен независимо от формата му. 

 

Кой би си помислил, че тази форма може да бъде толкова привлекателна, особено в задната част, където повечето комбита приличат на парче сирене.

 

Няма какво да си говорим. Новото V60 разполага с прекрасни линии от всеки ъгъл, но ако трябва да съм честен, това важи за цялата гама на марката.

 

За това нека си поговорим за новостите. Volvo са експерти в създаването на семейни автомобили, но при това V60 всичко просто е качено на по-високо ниво. Moto-Pfohe ни позволиха да се докоснем първи до детайлите.

 

Като всяко друго Volvo, докато сте в купето му шансовете ви за внезапна смърт рязко намаляват, като до ден днешен твърдя, че да шофирате Volvo е по-безопасно от колкото да си стоите на дивана в къщи. Не случайно Шведите излизат с посланието, че V60 "Защитава това, което е важно за Вас".

 

Всяка една система за сигурност, която може да си представите е на лице. Това включва и страхотния Pilot Assist, който ви показахме в действие при S90 тук.

 

Допълнително получавате и други функции за подпомагане на водача, като система против напускане на пътното платно Run-off Road Mitigation и система за предпазване от сблъсък с автомобил в насрещното движение - Oncoming Lane Mitigation. Опционалната система за предупреждение на водача за опасност при маневриране, с автоматично прилагане на спирачките - Cross Traffic Alert, допълнително повишава сигурността на хората както в автомобила, така и извън него.

 

Архитектурата на колата SPA (Scalable Product Architecture) отново е на лице при V60, но още по-усъвършенствана. Мисля, че даже и Volvo не очакваха модулярното им шаси да се окаже толкова добро. Компромисът между комфортна возия и стегнато поведение е похвален. 

 

Най-интересното обаче е, че при V60 вече стандартно получавате системата за свързаност Volvo On Call. Тя дава възможност за връзка на автомобила с телефон 112 и СБА и освен това позволява на водача да управлява редица функции през смартфона си – например да стартира двигателя и да включи отоплението, още преди да излезе от вкъщи. 

Новото V60 ще се предлага с богата гама двигатели, сред които и две опции за задвижване чрез Plug-in Hybrid технология – новият двигател T6 Twin Engine AWD с 340 к.с. комбинирана мощност и T8 Twin Engine AWD с 390 к.с. комбинирана мощност. Клиентите, които предпочитат стандартен бензинов двигател, могат да избират между познатите агрегати Т5 и Т6, а тези, които искат дизел – между D3 и D4.

Очаквайте тест съвсем скоро, както и видео на живо в което ще демонстрирам всички играчки на борда!

 

 

 

Галерия - (ГАЛЕРИЯ) Новото V60 Официално в България!
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image