Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

КАК ЕДНО БЪЛГАРСКО БРАНДИРАНЕ НА АВТОМОБИЛИ МОЖЕ ДА СЪХРАНИ БЪЛГАРСКАТА НИ ИДЕНТИЧНОСТ?

 • print
 • text
КАК ЕДНО БЪЛГАРСКО БРАНДИРАНЕ НА АВТОМОБИЛИ МОЖЕ ДА СЪХРАНИ БЪЛГАРСКАТА НИ ИДЕНТИЧНОСТ?
Снимка: Интернет

Ние, българите, сме родолюбив народ. Помним миналото си и сме горди от делата на предците ни. Но за да запазим това чувство у бъдещите поколения и да може то да продължи да се предава напред във времето, е важно какво ще направим днес. Важно е какви действия ще предприемем, за да запазим националното ни самосъзнание.

Всъщност инвестирайки в него и в това децата ни да познават миналото, културните ценности и обичаи, ние инвестираме в просперитет и светло бъдеще. Така създаваме предпоставка за устойчивост и възможност да се развиваме като хора и нация. Интересно е, че можем да повдигнем националното ни самосъзнание, чрез правене на успешни бизнес проекти или подпомагане на каузи. Когато инвестираме в национално самосъзнание това се отразява на самочувствието на цялата нация в утрешния ден. Знаете ли, че всъщност има огромна връзка между самочувствието на нацията и икономиката в една държава? Това обаче не зависи от държавата, а от нашите действия.

Възможностите са много – от това да създаваме продукти, които са брандирани с България, до създаване на инвестиционни проекти или подкрепа чрез закупуване, употреба или разпространение на информацията за всяко едно такова дело. Създаването на брандове, които произвеждат типично български продукти, свързани с обичаи, облекла, картини и произведения на изкуството, правят по-висока стойността на България и на нас като българи по-устойчива нация във времето.

Последните тенденции (които обхващат периода до 2050 г.) показват, че нациите по цял свят, които затвърждава националната си идентичност, развиват я и демонстрират пред туристи, ще бъдат по-устойчиви, а също и по-интересни и предпочитани за посещение. Ние като българи имаме славно минало и това не е тайна за никого. Някои от нас го познават повече, други по-малко, но не това има значение. Има значение какво носим в съцето си и дали сме готови да дадем повече за България, за да може тя да бъде прекрасна за живеене страна.

Искаме да ви споделим за един пример. Това всъщност е проект, който прави изключително много в посока възстановяване на националното самосъзнание и повдигане на българския дух. Казва се Исторически парк и се намира в непосредствена близост до Варна, в село Неофит Рилски. Паркът пресъздава историята по нашите земи от 10 хиляди години назад във времето до периода на Второ българско царство. Това е едно приказно място, където всеки човек може да опита храната, която се е вкусвали нашите предци, да се облече в типични за времето дрехи, да участва в обичаи, а дори и да се научи как да язди кон и да стреля с лък .... от кон, но не е това причината да ги споменаваме тук, а един конкурс, който ни привлече желанието и решихме да станем негов партньор.

Тези същите хора не само са създали място, в което да влезеш и потопиш в друга реалност, а непрекъснато провеждат  инициативи, отново за пробуждане на националното ни самосъзнание. Една от тях е съчетание между изложба и конкурс - „Историческа живопис“, но най-много ни озадачи инициативата за автомобили – Авто изложба „Ние сме България“. Първо се зачудихме  как е възможно да съществува такъв тип събитие, което е насочено към автомобили... От друга страна, нещото което виждаме най-много, излизайки на улицата са именно автомобили. Какво виждаме, когато излезем навън всеки ден и какво виждат чужденците, когато посетят България задължително?! Автомобили по улиците. Дали забелязваме марката или... забелязваме всъщност как изглеждат тези автомобили. Това се оказа много интересен конкурс, който е насочен към повдигане на националното самосъзнание, защото всеки един човек би се усмихнал и изпитал чувство на гордост, независимо дали шофират такъв автомобил или виждат подобен тип брандирана кола с български символи. „А, това е нашият трибагреник!“, „Но това е картина от периода на Първо българско царство!“.

Всъщност,  чрез нашите автомобили можем да разкажем дори  историята на българите и да покажем своята идентичност. Сигурни сме, че има и много други хора, които работят в това направление и този пример е един от многото. Ние искахме да ви споделим един от тях, който намираме за изключително полезен, а повече информация за участие в събитието можете да намерите тук: https://ipark.bg/bg-BG/Events/Details/45/avto-izlozhba-nie-sme-bulgaria  Пишете ни, ако знаете и за други подобни практики на българи.

Галерия - КАК ЕДНО БЪЛГАРСКО БРАНДИРАНЕ НА АВТОМОБИЛИ МОЖЕ ДА СЪХРАНИ БЪЛГАРСКАТА НИ ИДЕНТИЧНОСТ?
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image