Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

Камери за средна скорост в България?!

 • print
 • text
Камери за средна скорост в България?!
Снимка: Интернет
Автомобилни новини

Вече има тестове за отчитане на средна скорост на движение, съобщиха от отдел "Пътна полиция". Първата е поставена на отсечката Пловдив - Карлово, а втората на третия тунел на магистралата между София и Перник.

 

 

"Те  функционират, като е въпрос на няколко седмици е да получим лиценз от Българския институт по метрология за стандартизиране на самите измервателни уреди.  Изграждат се още две - на отсечки на пътя Русе - Бяла и край ловешкото село Микре. И двата участъка са в черната статистика за жертви на катастрофи", съобщи Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция".

Най-бързият автомобил, засечен по нашите магистрали, се е движел с 277 км/ч. Той е сниман на магистрала "Струма", но като цяло рекордьор за най-много хванати водачи с превишена скорост е аутобанът между София и Бургас. От полицията посочват, че шофьорите вече добре знаят къде има камери и намаляват, а след като преминат отсечката, дават газ. 

Facebook групи и приложението WAZE неутрализират камерите на КАТ. В социалната мрежа са създадени групи за повечето градове в България, в които шофьорите споделят къде има полицаи, патрулни коли и радари, пише Дарик.

Преди около седмица в употреба влязоха новите 28-суперкамери на „Пътна полиция”, всяка от които струва по 55 000 лева. Плюсовете на новите камери са, че не могат да се засичат от т.нар. „антирадари”, тъй като работят с лазер. Освен това се очаква да са много по-прецизни. Досега около 1/5 от засечените нарушения не се санкционираха, защото на снимките има други коли. Въпреки това групите в социалната мрежа имат над 200 публикации дневно, в които членовете споделят за местоположението на новите устройства.

 

От началото на годината над 6000 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол, а близо 2000 - дрогирани. При повече от 2700 души, заловени да карат пияни, са отчетени над 1,2 промила алкохол в кръвта.

По данни на полицията, за първите 7 месеца на тази година на територията на страната са станали общо 3564 катастрофи с 318 загинали и 4505 ранени. Според статистиката това е със 185 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е броят на загиналите в големите градове, сред които са София (41), Пловдив (34) и Варна (29), а основните причини за нарушение от страна на водача, нарушение на пешеходеца и пътните условия.

Галерия - Камери за средна скорост в България?!
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image