Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия

 • print
 • text
Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия
Снимка: Интернет

Най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта, Мартин Чой, спечели поредната си победа в клас Superbike 1000 (МСК Еко BMW Motorrad МС 77, BMW), по време на четвъртия кръг от BMU европейския шампионат на писта 2020 г. и европейския шампионат на Супермото, които се проведоха на 12 и 13 септември на летищен комплекс Долна Митрополия. Така, многократният шампион се доближи с една крачка до поредната си титла.

 

„Всяка победа на родна земя е изключително ценна за мен, а Долна Митрополия има специално място в сърцето ми. Сезонът е тежък и програмата ми през следващите месеци е изключително интензивна и променлива. Налага се да решаваме участията буквално от днес за утре – в зависимост от това как се развива ситуацията. Въпреки това продължавам със силен хъс, благодарение на сериозната ми подготовка, отличния ми екип и подкрепата на дългогодишните ми спонсори ЕКО България“,  сподели Мартин Чой.

 

Още от началото на състезанието Мартин Чой показа, че се намира в изключително добра форма. Благодарение на майсторското си каране, след края на 12-те обиколки, той се качи на първото място, оставяйки Иван Грозев и Димитър Митов на второ и трето място. Общо 90 пилота от България, Румъния, Чехия, Русия и Турция взеха участие в различните класове и дисциплини и зарадваха публиката със спорни надпревари.

 

Мартин Чой по всяка вероятност ще пропусне кръга от световния шампионат за издръжливост, който трябва да се проведе на пистата в Ещорил на 27 септември, тъй като състезанието съвпада с кръга от BMU шампионата в Румъния. Решението ще бъде взето буквално в последния момент.

 

В началото на месеца българският феномен се завърна от участието си в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“. Заради отличното си представяне – 24-о място в генералното класиране и 12-о в клас Суперщок, Чой получи директна покана да кара догодина с пълна програма в Световния шампионат за издръжливост като част от екипа на ENERGIE ENDURANCE 91.

 

Галерия - Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image