Новото GLE е По-Добро от Всякога!

img
Снимка: Tuning.bg

GLE е един от последните модели на марката, които спешно се нуждаеха от опресняване. Формата вече започваше да застарява, както и техниката в интериора.

 

Но ето, че времето дойде за наследника, и трябва да си признаем, че това, което виждаме доста ни допада.

 

Промените са много, както при дизайна, така и в задвижването и пропорциите. По начало, междуосието е увеличено с цели 8см, главно с цел да се предостави повече място за пасажерите на втория ред.

 

Увеличената дължина ще позволи на Mercedes да монтират и трети ред седалки. Добра новина за хора с много деца.

 

По начало ще се предлага само един модел - GLE 450. Той разполага с изцяло нов шест цилиндров редови бензин, който разбира се е турбиниран и развива полезните 362к.с. и 500Нм въртящ момент. Не се очаква да е много бавен.

 

Малък електромотор, наречен EQ Boost, ще предлага допълнителни 22к.с. и 250Нм въртящ момент за много кратко време, като главната цел е да се елиминира турбо дупката.

 

Интериорът също е вкаран в крак с новите модели, като на този етап всички Мерцедеси разполагат с може би най-приятните и висококачествени интериори на пазара. 

 

Mercedes добавиха, че новият GLE ще бъде доста компетентен и извън пътя, но не вярваме, че повече от 1% от потенциалните клиенти някога ще го изкарат на нещо повече от чакъл.

 

Цените не са ясни на този етап, както и различните нива на оборудване. Интересно ни е да видим как ще изглежда по-базов модел.

 

Какво мислите вие за новото GLE?