Иконата Audi RS2 среща новото RS4 комби (ВИДЕО)

img
Снимка: Tuning.bg

Тази статия ще ви запознае с детайлите и присъствието на пътя на два емблематични спортни автомобила от марката Audi, които са съвместно тунинговани от придворната компания ABT Sportsline.

Галерията ви разкрива комбинацията от легендарното RS2 Avant и чисто новото RS4 Avant. Общото между тях е, че са запазили спортния дух и сравняват еволюцията на комби версията.

Всъщност RS2 е съвместно разработено преди повече от 20 години от Audi и Porsche и дава началото на спортната дивизия Audi RS. 25-годишното комби се задвижва от бензинов 2,2-литров 5-цилиндров турбо двигател и разчита на изпускателна система от неръждаема стомана. Мощността? 315 к.с. (заводски), като промените по турбото са довели до 360 к.с.

Новото Audi RS4 комби доставя след силовия тунинг на ABT 530 к.с. и 690 Нм максимален въртящ момент. Благодарение на регулируемото окачване и 20-цоловите алуминеви колела, RS4 се превръща в едно от най-стабилните и сигурни комбита в света.

Ще го разпознаете по раздутите брони, прагове, спойлери, както и супер спортния салон с отличителни елементи, като волана, скоростния лост, карбоновите детайли.

Коя ще изберете за уикенда?