Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

(ГАЛЕРИЯ) Новият Range Rover Sport Покори Българската Природа!

 • print
 • text
(ГАЛЕРИЯ) Новият Range Rover Sport Покори Българската Природа!
Снимка: Интернет

 

Любовта към автомобилите, поне за нас е удивлението, че е напълно възможно да газите в един метър калчища докато си почивате върху комфортно кожено кресло, което ви топли, обдухва и масажира.

 

 

 

Така най-добре можем да опишем новия Range Rover Sport. Оплакванията ни към предишния модел бяха доста лимитирани, главно свързани с леко застаряващата инфотейнмънт система. 

 

Всичко това е решено тук, с нова и много футуристична техника в интериора, която първо видяхме във Velar и честно казано, се влюбихме. 

 

 

Трите екрана в интериора са лесни за използване с висока резолюция и много красиви графики и анимации. 

 

Други малки промени включват нови и изцяло LED предни и задни светлини, по-свежи цветове и нова селекция от джанти и интериорни комбинации.

 

Но главната ни цел беше да тестваме втората генерация Terrain Response 2 с която е оборудван Range Rover Sport.

 

 

Пътешествието ни започна по път за Банско. На магистралата SUV-овете се носиха тихо и тежко, като първото ни впечатление беше силно намаления шум от вятъра, особено около огледалата и А колоните.

 

Дизеловите мотори остават главно непроменени, като най-популярната опция все още е три литровият V6 дизел с 306к.с. и осем степенна кутия. 

 

 

Тя е заета от ZF, но това, което я прави специална е перфектната калибровка с моторите. Смените се извършват бързо а перцата реагират почти мигновено. 

 

Всяка минута зад волана на Sport ни караше да се чудим защо някои производители още се занимават с двойни съединители.

 

Разходът на V6 мотора също е много приличен като с нормално шофиране той е около 8/100. Ако сте изключително внимателни (тук говорим от личен опит) може да свалите разходка до под 7/100, което направо ни изуми!

 

 

Асфалтираната част от пътешествие мина неусетно и съвсем скоро се намерихме по калните и доста хлъзгави пътеки в конвой от пет Спорта и водеща кола, Discovery Sport. Въпреки по-малките си размери, малкото джипче не се изплаши от дълбоките локви.

 

Дъждът затрудни ситуацията, но с изключение на една човешка грешка, която увисна заден десен носач на камък способен да закотви и танк, курсът ни мина без проблем.

 

 

Terrain Response 2 е създадена по такъв начин, че да минимизира вашето участие. Разбира се, може да избирате между спесифични ситуации като катерене по камъни, нормално шофиране, трева/чакъл/сняг, кал и пясък. 

 

Оставете системата на Auto обаче, и за части от секундата Рейнджът ще прецени най-добре и точно както ви трябва.

 

Технологията вдъхва толкова доверие, че идва момент в който наистина се чувствате като цар в голям кожен трон.

 

Сред петте Спорта имаше един бензинов екземпляр с 525к.с. Тази мощност е благодарение на добре познат пет литров V8 с компресор, който освен че върви много, изпълва околностите с най-красивия звук, който може да си представите!

 

Имахме удоволствието да го покараме и можем да потвърдим, че това не е нищо друго освен F-Type V8s способен да се окаля. 

 

 

Саундтракът е наистина впечатляващ, като по-шосейната натура на бензиновия Sport не се отрази негативно върху офроуд качествата.

 

Нямаше човек, който да не се обърне в резултат на злия звук излизащ от ауспуховите тръби на това чудовище.

 

 

В крайна сметка не може да се спори с офроуд способностите на Sport... или всеки друг Land Rover/Range Rover. Конкурентите като X5, Q7 и GLE може да са съвсем малко по-компетентни в завоите, но като става въпрос за газене в кал, никой от тях не може да се изправи срещу Sport.

 

Разгледайте останалите снимки по-долу. Какво мислите за Sport? Харесват ли ви подобренията?

 

Галерия - (ГАЛЕРИЯ) Новият Range Rover Sport Покори Българската Природа!
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image