Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

НОВО: Запазване на регистрационния номер на МПС

 • print
 • text
НОВО: Запазване на регистрационния номер на МПС
Снимка: Интернет

В КАТ от 2021 година ще имаме възможността да си запазим регистрационния номер на автомобила за друго превозно средство от същата категория! Нужно е да се платят следните такси: 

 - за право на ползване на табели с регистрационен номер за автомобили с четири еднакви цифри в поредния номер - 300 лв.;

запазване на регистрационния номер на превозното средство- за право на ползване на табели с регистрационен номер за автомобили с комбинация от цифри: "аа-вв"; "ав-ва"; "ав-ав", където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9", и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание) - 200 лв. Тук става дума за табели с номера, например, 2288, 2882 или пък 2828;

- за право на ползване на табели е регистрационен номер за автомобили с комбинация от шест букви или цифри по желание - 1000 лв. 

- за регистрационен номер извън тези случаи се плаща такса 100 лв.

 

С "Преходни и заключителни разпоредби" на Закона за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози в Закона за движението по пътищата е създаден нов чл. 145а, съгласно който преди прехвърляне на собствеността на регистрирано моторно превозно средство собственикът на прехвърляното превозно средство може да подаде заявление за запазване на регистрационния номер на превозното средство за регистрацията на друго превозно средство от същата категория и прекратяване на регистрацията на превозното средство, като заплати такса в размер, определен в тарифа на Министерския съвет.

Галерия - НОВО: Запазване на регистрационния номер на МПС
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image