Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

Проверка на задължения към КАТ

 • print
 • text
Проверка на задължения към КАТ
Снимка: Интернет
Автомобилни новини
Всеки водач може да направи проверка за дължимите глоби и в сайта на МВР. https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web…/KATActs/ActService/Index

 Необходимо е да се въведе номера на шофьорската книжка и ЕГН/ЛНЧ (личен номер на чужденеца). Онлайн справката е надеждна и няма разминаване. Такова може да се получи, ако се констатира нарушение непосредствено след това и водачът тръгне да излиза от България или не е било излязло наказателното постановление.
 
„При заплащане на каквито и да е глоби трябва стриктно да се следи за правилното изписване на номера на електронния фиш“, предупреди още Чобанов. Той допълни, че се получава объркване, когато МПС-то е собственост на фирма и заплащането стане от физическо лице по ЕГН. Тогава се получава разминаване при постъпване на сумата и не се отразява в автоматизираната информационна система. В този случай излиза, че фишът не е платен. Когато глобата е на фирма, е необходимо за наредител да се посочи булстат. За да се направи корекция и да се отрази плащането, трябва да се подаде молба и да се направи справка за плащането на конкретния електронен фиш. Проверява се дали е постъпила сума, от кого е постъпила, за кой електронен фиш е.
Галерия - Проверка на задължения към КАТ
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини: