Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

Турист в Дубай с Глоби за 40,000лв! За ЕДНА Вечер!

 • print
 • text
Турист в Дубай с Глоби за 40,000лв! За ЕДНА Вечер!
Снимка: Интернет

Както се казва, да си тъп не е лесно, а сега става ясно, че в много случаи е и доста скъпо. Случката се развива между 01:00 сутринта и 06:52.

 

Британски турист в Дубай наема чисто нов Huracan за няколко дни, като през малките часове на денонощието е заснет над 33 пъти със скорост от над 240км/ч!

Това с което най-вероятно не е бил запознат младият пич е, че в Емиратите на всеки половин километър има камера за средна скорост.

 

Системата обаче е програмирана да снима и при единичсно преминаване с превишена скорост, дори средната да е под нормата.

 

Така само с няколко преминавания по известния Sheikh-Zayed Road, глобите бързо нарастват до невероятните $20,000!

 

Проблемът сега е, че колата ще бъде конфискувана от полицията, като според официални данни, парите нужни за нейното освобождаване (базирани на стойността на колата) ще възлязат на около 60,000лв! 

 

Ситуацията е такава, че в момента, докато пишем това колата все още е в британеца а фирмата не желае да си я вземе, понеже ще трябва да плати таксата за освобождаване, когато полицията евентуално я докопат.

Паспортът на наемателя е в притежание на компанията, но това едва ли ще го спре да напусне държавата бързичко с помощта на Английското посолство. 

 

Нещо обаче ни казва, че едва ли ще се оттърве толкова лесно. Ако не може да изкара почти 100,000лв за всички разходи, ще се наложи да удълкжи малко ваканцията си в затвора.

 

Тази случка трябва да служи като урок за всеки, който отива на почивка в Емиратите. Законите там са в много случаи крайни, и ако не отделите малко време да се запознаете с тях преди да отидете, може да се забъркате в някоя много здрава каша без даже да се опитате.

 

Надяваме се да получим ъпдейт за развиващата се ситуация скоро.

 

Галерия - Турист в Дубай с Глоби за 40,000лв! За ЕДНА Вечер!
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image