Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

Внимавайте, нова камера на бул. Цариградско шосе

 • print
 • text
Внимавайте, нова камера на бул. Цариградско шосе
Снимка: Интернет

Внимавайте, нова камера! 
Днес на булевард “Цариградско шосе” в София беше поставена нов вид камера за скорост. Камерата е с различна цилиндрична форма и има възможност да заснема нарушители не само в едното, а и в двете платна за движение. Камерите много наподобяват тези в Дубай, където на междуградските пътища се поставят на разстояние от 1000м, снимайки в двете посоки на движение. 

За информация на всички столичани и гости на град София камерата за скорост е поставена непосредствено преди “The Mall” след моста на “4ти километър” в посока кв. Дружба. Бъдете внимателни, ограничението на скоростта е 80 км/ч. 

Както всички вече сме забелязали от година се монтират масово системи за автоматизирано събиране на данни, които отчитат целогодишно трафика по републиканските пътища 24 часа в денонощието, но върху тях е невъзможно да се поставя друго оборудване или камери.  Тази информация се използва за следене интензивността на автомобилното движение, която е една от най-важните индикатори за оценка и анализ на необходимостта от инвестиционни проекти по пътната мрежа и от европейски фондове.

 

Публикуваме списък със стационарни камери: 

 

Нова камера - бул. Цариградско шосе - непосредствено преди “The Mall” след моста на “4ти километър” в посока кв. Дружба.
1. На бул. Н. Вапцаров пред Sofia Land и там където се съединява с Черни Връх - камерите са в 2-те посоки (60км/ч) 

2. На околовръстното пред McDonalds (посока Студентски Град) в края на разширението - камерите снимат в 2-те посоки (май беше 40км/ч ограничението) 

3. Хотел Хемус. Монтирана е на стълба на светофара, на който спирате идвайки от бул."Арсеналски" към хотела. Представлява една голяма кутия и камерата е вътре. Има поставено и осветително тяло, което да осветява района на платното точно около стоп линията, така че снимките ще стават хубави и ясни и през тъмната част на денонощието. Правели по пет снимки на кола. 

4. На бул. България между НДК и моста на бул. Витоша 
 
5. Пред строителния техникум, която хваща ако минаваш по трамвайната линия. 

6. Ботевградско шосе - караулката на КАТ при разклона за Кремиковци точно срещу сервиз "Инкотар". Гледат посока Ботевград и Кремиковци. 

7. На бул. Сливница (посока Сточна Гара) точно преди светофара/ кръстовището с Христо Ботев ако погледнете вляво (откъм реката), 10-15 метра преди светофара ще видите на един стълб (около 10 метра височина) една сива кутия която гледа към кръстовището. 

8. Булевард Сливница и Раковска посока Лъвов мост 

9. Булевард Сливница & Опълченска посока Константин Величков. 

10. Строителният техникум (синьото кафе) кръстовището-3 бр. 

11. Бул. Патриарх Евтимий (по посока НДК) -1 бр. еднопосочна 

12. Най-новите 2 са на бул. Тодор Александров на влизането и излизането от тунелчето за Люлин. 

13. бул. "Драган Цанков" при спускане от радио кулата към БНР на около 100 метра преди пешеходната пътека и 150 метра след знака за ограничение за 40 км/ч (камерата е настроена за 70 км/ч) 

14. Овча Купел, Обиколна, точно след топлофикация, настроена на 60км 

15. На бул. Св. Климент Охридски на първия светофар след OMV, срещу раковата болница. 

16. На ул.202 към Надежда (при тецовете) - в едната посока малко след Shell и в другата преди OMV. На 202 е за скорост и със сигурност работи (там ограничението е 40) !!! 

17. На бул."Мария Луиза" и бул."Христо Ботев" - Централна гара - посока надлез "Надежда" - според мене са за минаване на червено. Наредени са четири броя под светофара за левия завой. Работят и нощем. Има специално осветление за тях 

18. На Витошка, при НДК 

19. На светофара на Раковска и Цар Освободител. 

20. На кръстовището на Опълченска и Стамболийски. Следи за неправилен ляв за Руски паметник, на стълба до механотехникума. 

21. Още четири камери има точно на голямото кръстовище пред Централна гара. 

22. На кръстовището на булевард Св. Наум и булевард Джеймс Баучър 

23. На бул. България, посока НДК преди кръстовището с Димитър Несторов /на дъгата на завоя, до магазин MaxDrive, срещу Shell/ Камерата е доста недискретно сложена - на 2-я етаж на блока е и гледа право към булеварда! 

24. На паметника Левски на островчето като идваш от софийския университет на стълба една четна като лампа но вътре има камера и на се вижда на къде е завъртяна. 

25. На Мадрид посока гара Подуене пак на островчето от страната на трамвайните релси пак същия модел. 

26. Има камера на бул. Ал. Стамболийски и ул. Опълченска в посока руски паметник. Гледа точно в средата на кръстовището. 
Хваща минаване на червен светофар и неправилен ляв завой от Стамболийски към опълченска. 

27. На светофара на Пресечката със Ботев на Централна гара нови камери - следят посоката на движение към надлез надежда 

Мобилни камери: 

1. Бял форд Ескорт със затъмнени странични и задно стъкло от старите (белите без синята лента с знаменцето) много често спира на сфетофара пред КАТ и дебне за нарушители. 

2. Бяла Лада, движеща се по бул. България 

3. На излизане от София на магистрала Тракия преди сервиз Пежо  срещу резиденция Враня 

4. Доста често се забелязва на моста към летището - КОЛАТА Е ЖЪЛТ DAEWOO RACER от тези които са като OPEL KADETT ,все едно такси но няма табелка за такси отгоре отличителното е че е с ЧЕРНИ стъкла и по-стар номер(имам предвид че е чисто бял)и паркира между двете платна 

5. На излизане от София на магистрала Тракия преди сервиз Пежо срещу резиденция Враня от 2 дни сутрин кисне бяла лада без надписи. 


Вдържавата има камери за 10 млн. лв. по пътищата, но те се използват само за броене на трафика, а не и за санкциониране на нарушителите. Средствата за устройствата са осигурени с европейско финансиране. 

От пътната агенция обясняват, че всички системи за автоматизирано събиране на данни отчитат целогодишно трафика по републиканските пътища 24 часа в денонощието.

На преброителните пунктове са разположени камери, които могат да разчетат предните регистрационни номера на колите. Имало и индуктивни рамки в асфалта, които могат да засичат скоростта на преминаващите автомобили.

Когато пунктовете са разположени на пътища, от които няма отклонение на движението, каквито са магистралите, софтуерът можел да бъде настроен за засичане на средна скорост между съответните точки. В момента системата давала информация за средна скорост по класове, средноаритметично от всички преминали МПС на даден пункт.

От пътната агенция обясняват, че не било възможно върху изградените конструкции да се поставя друго оборудване или камери.

Причината е, че инфраструктурата за преброителните пунктове била изградена единствено за целите на проектите, по които те са финансирани.

Така на местата, където вече има изградени поставки за камерите и сензори за засичане на скоростта, се оказва невъзможно да има камера на КАТ, която да снима нарушители.

Информацията от устройствата на пътната агенция не можела да се използва, тъй като те записвали номера на автомобила, но само в текстови файл.

От пътната агенция уточниха, че системата за броене на трафика е изключително важна, тъй като интензивността на автомобилното движение била от най-важните индикатори за оценка и анализ на необходимостта от инвестиционни проекти по пътната мрежа и от европейски фондове.

Галерия - Внимавайте, нова камера на бул. Цариградско шосе
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image