Автомобилни новини

Регистрация
Марка автомобили започва с op...? /изпишете цялата дума/:
С регистрацията си се съгласявам с условията за ползване на Tuning.bg!
Регистирай се с съществуващ акаунт
Логин
Забравена парола?
Забравена парола
Въведете е-майла с които сте се ригистрирали.

Всичко за Peugeot 2008 DKR (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)

 • print
 • text

През 2015 г. ще се състои дебютът на Peugeot 2008 DKR в рали "Дакар". Официалните данни сочат, че модела, предназначен за кънтри ралито ще бъде задвижван от дизелов V6 с 340 к.с.

"Вероятно най-големият въпрос относно Peugeot 2008 DKR е какво задвижване да се използва - дали да се разчита и на двете оси, или само на едната. След сериозно проучване на този въпрос решихме да разчитаме на една, което води до изключително много предимства", коментира техническият директор на марката Бруно Фамин.

В случай, че отборът спечели рали "Дакар", ще бъде първият, направил го само с една задвижваща ос и дизелов силов тракт. Предвид правилника на ралито, колите, които не използват двойно задвижване, имат правото да бъдат доста по-леки и могат да използват по-големи гуми. Предимството на французите е, че могат да увеличат проходимостта си.

"2008 DKR може да изкатери вертикални стени! Разполага по-дълъг ход на окачването, а именно 460 мм вместо 250 мм. Това е ключов фактор при състезания като "Дакар", каза водещият на проекта Жан-Кристоф Палие.

Галерия - Всичко за Peugeot 2008 DKR (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
 • Етикети:
Автор: Tuning.bg Екип
Покажи още коментари Показани 0 от 0 коментара
Напиши коментар
 • За да напишете коментар
  трябва да сте логнат.
 • Нова регистрация Става бързо и е
  напълно безплатно.
 • Съзадане на профил чрез
  Facebook

Още новини:

image
image
image
image